ای نماد (نماد اعتماد الکترونیکی)

10 / 10
از 1 کاربر

 ای نماد یا نماد اعتماد الکترونیکی نمادی ست که همانند نماد معروف استاندارد در دنیای واقعی، برای جامعه ی اینترنتی و مجازی به کار می رود. شما می توانید با مطالعه بخش ای نماد چیست و سایر مقالات  ای نماد در این بخش با آن به طور کامل آشنا شوید. یکی از مهمترین مزیت ها و دلایل که در ایجاد ای نماد  (  e نماد ) وجود داشته است، رسیدن به قانون مندی در دنیای مجازی و فروشگاه های اینترنتی می باشد.

ضرورت اخذ نماد الکترونیکی چیست؟

جواب این سوال میتوانند کمک بزرگی به جامعه ما در زمینه قانونمندی رایانه ایی و اینترنتی شود. امروزه ای نماد ( e نماد ) به تمام وب سایت هایی که در زمینه تجارت الکترونیک فعالیت دارند می تواند کمک شایانی نماید تا اعتماد مشتریان خود را جلب نمایند. لطفا جواب این سوال را با کلیک بر روی سوال بالا مطالعه نمایید تا آگاهی کافی از این نماد بدست آورید.

مزیت های داشتن ای نماد چیست؟
برای طراحی سایت خود، اگر قرار است در زمینه تجارت الکترونیک و کسب و کار الکترونیک فعالیت داشته باشند، بهتر است با این مزیت ها آشنا شویم. سفارش اکید دارم  بخش مزیت های داشتن ای نماد را حتما مطالعه نمایید. شرایط گرفتن ای نماد چیست؟ ابتدا باید بدانیم ای نماد چیست؛ سپس میتوانیم با خواندن بخش شرایط گرفتن ای نماد چیست برای وب سایت خود اقدام به دریافت این نماد نماییم.

ای  نماد چیست؟

در تجارت الکترونیک همانگونه که در مقاله های قبلی گفتیم، باید بتوانیم مشتریان خود را نسبت به کسب و کار الکترونیکی خود ترغیب نماییم.

مهمترین مسئله در ترغیب مشتریان، مطمئن نمودن آنها از اعتبار و نام شرکت مان در وب سایت مان می باشد.

برای این امر امروزه در طراحی سایت نشانی معرفی شده است که آن را e نماد یا ای نماد یا نماد اعتماد الکترونیکی می نامند. که مهمترین عامل ایجاد اعتماد و اطمینان می باشد، برای کاربرانی که از خدمات و محصولات تجارت الکترونیک ما می خواهند استفاده کنند.

یکی از اهداف مهم در ایجاد ای نماد  (  e نماد ) رسیدن به قانون مندی در دنیای مجازی و فروشگاه های اینترنتی می باشد.

 

 

اعتماد سازی برای مشتری همیشه مهمترین رکن جذب آن بوده است. پس همیشه فروشندگان و ارائه کنندگان خدمات به دنبال جلب اطمینان و اعتماد سازی برای مشتریان بودند. 

بهتر است اگر قرار است ما در طراحی سایت خود هدف ایجاد کسب و کار الکترونیک را داریم، مثلا از طریق داشتن فروشگاه های اینترنتی و خرید و فروش محصولات خود، به سراغ دریافت این نماد برویم تا بتوانیم در جذب مخاطبان و جلب اطمینان آنها موفق باشیم.

ضرورت اخد نماد اعتماد الکترونیکی چیست؟

با توجه به جرایم اتفاق افتاده در زمینه خریدهای اینترنتی از فروشگاه های اینترنتی، مراجع قانون گذار را به این فکر انداخت که بتوانند استاندارد و نشانی برای امن بودن این خرید ها ایجاد نمایند.

ای نماد یا e نماد این نماد می باشد، که فروشگاه ها اینترنتی و وب سایت هایی که در طراحی سایت شان بحث تجارت الکترونیک و کسب و کار الکترونیک وجود دارد، باید از این نماد در طراحی سایت خود استفاده نمایند. اگرچه دریافت این نماد و گواهی شرایط و ضوابطی دارد که آن وب سایت باید حداقل انها را رعایت کند.

پس یادمان باشد اگر به طراحی سایت با فروشگاه اینترنتی می پردازیم باید حتما برای دریافت این نماد اقدام نماییم.

در قانون امروزه کشور جمهوری اسلامی ایران امروزه دریافت این نماد هنوز الزامی نشده است، ولی در آینده ایی نزدیک و با یکپارچه شدن  نظارت بر وب سایت ها، دریافت ای نماد ( e نماد ) برای تمام وب سایت هایی که در زمینه تجارت الکترونیک فعالیت دارند الزامی خواهد شد.

مزیت های داشتن ای نماد چیست؟

استفاده از ای نماد ( e نماد ) در طراحی سایت تجاری می تواند مزیت های مختلفی داشته باشد.

اگر جدا از مسئله قانون مندی این نماد برای وب سایت مان و جنبه های حقوقی و قضایی به این قضیه توجه کنیم، این نماد در وب سایت ما باعث اعتبار بخشیدن به وب سایت و شرکت مان و جلب نظر بیشتر مشتریان برای خرید اینترنتی و یا استفاده از خدمات ما خواهد بود.

چند نمونه از این مزیت ها در اینجا برای شما نام خواهم برد:

  • ایجاد اعتماد و اطمینان خریداران از رسمی بودن وب سایت ما
  • جلوگیری از سو استفاده رقبا از نام و اعتبار شرکت ما برای فروش محصولات خود با نام تجاری ما
  • رعایت ضوابط و قوانین توسط مشتریان در انجام خرید های اینترنتی
  • بالا رفتن میزان امنیت معاملات
  • بالا رفتن امنیت مبادلات کالا
  • حفظ حریم شخصی کاربران و حتی خود شرکت و اطلاعات شخصی و مهم مانند پسورد ها

اینها تنها نمونه هایی بود از مزیت های استفاده از  ای نماد ( e نماد) که بسیاری از چالش های تجارت الکترونیک را که پیشتر آنها را عنوان کرده ایم را حذف نموده است. پس توجه داشته باشیم در طراحی سایت های خود حتما به دریافت این نماد اقدام نماییم.

ای نماد را از کجا دریافت کنیم؟

در کشورعزیزمان ایران، مرکز توسعه تجارت الکترونیک که وابسته به وزارت صنعت و معدن می باشد، این نماد را طبق قوانین و ظوابط ی که می توانیم آنها را از وب سایت این مرکز ( enamad.ir ) مطالعه کنیم، به تمام فروشگاه های اینترنتی و وب سایت هایی که خدمات فروش و پس از فروش را ارائه می دهند، ای نماد ( e نماد ) را ارائه می نماید.

که البته در طراحی سایت آنها باید تمام ضوابط و قوانین و شرایط امنیتی رعایت شده باشد. پس قبل از طراحی فروشگاه اینترنتی نسبت به آگاهی از این مسائل اقدام نماییم و یا طراحی سایت خود را به شرکت های معتبر از جمله شرکت  طراحی سایت طرح و پردازش مبنا که سایت های بهینه سازی شده و با اصول امنیتی کامل طراحی می نمایند، واگذار نماییم.

شرایط گرفتن ای نماد چیست؟

ابتدا باید بدانیم ای نماد چیست . که با مطالعه جواب این سوال در بخش ای نماد چست می توانیم با آن آشنا شویم. 

طراحی سایت فروشگاهی ارزانبرای دریافت ای نماد ( e نماد) شرکت و وب سایت ما باید شرایطی را داشته باشد.

از جمله این شرایط :

  1. فقط شرکت ها و وب سایت هایی که در فرایند طراحی سایت آنها مبحث خرید و یا خدمات و یا خدمات فروش و پس از فروش آمده است  این نماد تعلق خواهد گرفت
  2. شرکت های که دارای اعتبار قانونی می باشد و به ثبت رسیده اند
  3. حتما دامنه وب سایت باید در اختیار شرکت یا مالک شرکت باشد و مدارک آن برای دریافت ای نماد ( e نماد ) لازم می باشد
  4. اگر برای دریافت ای نماد ( e نماد ) دو ستاره اقدام می نماییم، مدارک دریافت گواهینامه ssl نیز جهت ارائه نیاز می باشد
  5. اگر قرار است از طریق نماینده حقوقی شرکت این مراحل انجام شود، مدارک حقوقی وکالت نماینده نیز الزامی می باشد

طراحان سایتی که خود اقدام به دریافت ای نماد ( e نماد )  برای طراحی سایت هایشان می نمایند باید مورد آخر را در نظر داشته باشند، که نسبت به دریافت مدرک وکالت از شرکت مورد نظر اقدام نمایند. 

آموزش گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی (enamad) در طراحی سایت

امروزه متاسفانه کلاهبرداری در دنیای وب بسیار رواج پیدا کرده و افراد زیادی از اعتماد کاربران سو استفاده می کنند و این امر باعث کاهش اعتماد مردم به دنیای وب و خرید های اینترنتی شده است. یکی از راه های جلب توجه و اعتماد کاربران به یک سایت فروشگاهی و یا شرکتی و نشان دادن اعتبار یک سایت، داشتن نماد اعتماد الکترونیکی (enamad) است. این نماد در واقع یک برچسب الکترونیکی است که براساس دارا بودن شرایط معین زیر نظر وزارت صنعت و معدن و از طرف سازمان توسعه تجارت الکترونیک صادر می شود. این نماد برای سایت های شرکتی و فروشگاهی است. نماد اعتماد الکترونیکی دارای سه نوع : نماد اعتبار الکترونیکی موقت، تک ستاره دائم و دو ستاره است.در اینجا می خواهیم تا آموزش گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی (enamad) در طراحی سایت را شرح دهیم.

نماد اعتبار الکترونیکی موقت در واقع برای تسریع فرآیند دریافت enamad است و در آن حداقل معیارها در طراحی سایت فروشگاهی در نظر گرفته می شود. برای دریافت نماد اعتبار الکترونیکی دائم تک ستاره، ابتدا طراحی سایت بررسی می شود، سپس سازمان توسعه تجارت الکترونیک به این سایت ها قوانینی را برای رعایت و دریافت این برچسب اعلام می کند. بعد از انجام این مراحل، برچسب نماد اعتماد الکترونیکی به این سایت ها تعلق می گیرد. مراحل دریافت نماد اعتماد الکترونیکی دو ستاره مشابه به نوع تک ستاره آن است ولی برای دریافت این نوع نماد نیاز به نصب گواهی ssl در سایت نیز هست. این نوع نماد دارای اعتبار بیشتری نسبت به سایرین است و گواهی ssl نشان از حفاظت و امنیت بیشتر دارد.

وجود نماد الکترونیکی در سایت های فروشگاهی نشان از اعتبار این سایت ها دارد. اما باید قبل از خرید از تمام سایت های فروشگاهی و شرکتی که حتی دارای نماد اعتماد الکترونیکی نیز هستند باید به نکاتی توجه کنید. در زبر به این نکات اشاره می کنیم.

• Enamad باید قابلیت کلیک و سپس ورود به سایت مرکز توسعه تجارت الکترونیک را داشته باشد. این کار برای اطمینان از اعتبار نماد و عدم عکس بودن آن است.

• آدرس URL صفحه پرداخت باید آدرس سایت بانک مورد نظر باشد.

• قبل از اقدام به ورود اطلاعات بانکی و پرداخت هزینه ابتدا کد امنیتی را مجددا بارگذاری کنید. تغییر پذیری کد امنیتی نشان از اعتبار سایت دارد.

برای دریافت نماد اعتماد الکترونیک باید به سایت Enamad مراجعه کنید و ثبت نام را انجام داده و مراحل را طبق ترتیبی که در سایت ذکر شده است انجام دهید. فراموش نکنید که دیافت این نماد کار اسانی نیست و محصولات فروشگاه اینترنتی شما باید قانونی و مطابق با وزارت فرهنگ و ارشاد باشد.

آموزش گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی (enamad) در طراحی سایت

آموزش تصویری نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

در ابتدا بهتر است بدانیم که کدام کسب و کارها مشمول دریافت نماد اعتماد می شوند. در این مقاله از طراحی سایت می خواهیم به آموزش تصویری نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی بپردازیم.برای اطلاع از موضوع باید به نکات زیر توجه کنیم. کسب و کارهایی نیاز به نماد الکترونیک دارند که:

1. فروش کالا و خدمات از طریق وب سایت آنها صورت بگیرد

2. تمام مراحل سفارش و پرداخت وجه به صورت آنلاین و از طریق سایت باشد.

بنابراین اگر شما در وب سایت خود خدمات و یا کالایی را برای فروش ارائه نمی دهید و وب سایت شما صرفا جنبه تبلیغ کسب و کار شما را دارد، نیازی به گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی ندارید.

در واقع کسب و کاری به عنوان کسب و کار اینترنتی محسوب می شود که دارای فرآیند خرید استاندارد باشد. بدین معنی که امکان سفارش، خرید و دریافت پیش فاکتور در آن وجود داشته باشد.

اگر شما یک کسب و کار اینترنتی محسوب می شوید باید اقدام به دریافت نماد اعتماد الکترونیکی کنید. مراحل درافت نماد اعتماد الکترونیکی به ترتیب زیر است:

1. وارد سایت نماد اعتماد الکترونیکی به آدرس www.enamad.ir شوید.

2. از قسمت بالای صفحه مانند شکل زیر گزینه "درخواست نماد اعتماد" را انتخاب کنید.

آموزش تصویری نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

3. با این کار وارد صفحه زیر می شوید. بر روی گزینه ورود کلیک کنید.

آموزش تصویری نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

4. صفحه ای که باز می شود شامل چند گزینه است که باید آنها را تکمیل کنید.

5. گزینه اول و دوم را بر روی "بله" تنظیم کنید. ( دقت داشته باشید همانطور که گفته شد شما تنها در صورتی نیاز به دریافت نماد اعتماد دارید که امکان ثبت سفارش و خرید آنلاین در سایت شما وجود داشته باشد)

6. سپس در گزینه سوم عبارت امنیتی که ارائه شده است را وارد کنید.

7. در قسمت چهارم آدرس ایمیل دقیق خود را وارد کنید.

8. در نهایت گزینه "ارسال لینک ثبت نام به پست الکترونیکی" را تایید کنید. با این کار ایمیل فعال سازی به پست الکترونیکی شما ارسال خواهد شد.

آموزش تصویری نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

آموزش تصویری نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

در این مرحله ایمیلی مشابه تصویر زیر برای شما ارسال می شود. ایمیل خود را باز کرده و از پوشه inbox، لینک فعال سازی نماد اعتماد را کلیک کنید. اگر ایمیلی در این پوشه نبود، فایل های اسپم را نیز چک کنید. اگر لینک به اسپم ایمیل شما ارسال شده باشد قابل کلیک کردن نیست بنابراین باید لینک فعال سازی را کپی کرده و در آدرس بار مرورگر خود پیست کنید.

آموزش تصویری نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

بعد از فعال سازی، صفحه زیر برای شما باز می شود که در آن باید نوع متقاضی ( حقیقی یا حقوقی تجاری و یا حقوقی غیر تجاری ) را انتخاب کنید. و کلید ادامه را بزنید.

آموزش تصویری نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

در مرحله بعد، صفحه ای برای شما بازمی شود که در آن فیلدهایی راجع به اطلاعات شما و کسب وکارتان وجود دارد که باید آن را تکمیل کنید. قسمت هایی را که با رنگ قرمز مشخص شده اند را باید حتما کامل کنید و قسمتی را که با رنگ سبز مشخص کرده ایم را در صورت وجود تکمیل کنید و در نهایت دکمه تایید را بزنید.

آموزش تصویری نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

بعد از تکمیل این مرحله، ایمیلی برای شما ارسال می شود که حاوی نام کاربری و رمز عبور شما است. بعد از دریافت نام کاربری و رمز عبور باید به تکمیل مراحل ثبت نام خود اقدام کنید. برای تکمیل فرآیند ثبت نام خود بعد از دریافت نام کاربری و گذرواژه خود بر روی دکمه ورود به سیستم کلیک کنید.

آموزش تصویری نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

در مرحله بعدی بر روی دکمه ورود کلیک کنید.

آموزش تصویری نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

در صفحه بعدی که برای شما ظاهر می شود نام کاربری، رمز عبور و کد امنیتی موجود را وارد کنید سپس دکمه ورود را بفشارید.

آموزش تصویری نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

بعد از ورود به پرتال خود صفحه ای مشابه زیر برای شما باز می شود. بر روی گزینه درخواست نماد اعتماد و رفع نواقص کلیک کنید.

آموزش تصویری نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

با این کار پنج گزینه برای شما ظاهر می شود. بر روی گزینه تکمیل و ارسال اطلاعات درخواست کلیک کنید.

آموزش تصویری نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

در مرحله بعد برای تکمیل و رفع نواقص اطلاعات ثبت نام بر روی قسمت جزئیات که با رنگ قرمز در شکل مشخص شده است کلیک کنید.

آموزش تصویری نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

در قسمت جزییات برای تکمیل اطلاعات چهار مرحله وجود دارد.

مرحله اول تکمیل اطلاعات شخصیت حقیقی است. در واقع در این قسمت باید اطلاعات صاحب کسب کار را وارد کنید. در شکل زیر فیلد ها برای مثال برای شما پر شده اند.

آموزش تصویری نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

مرحله دوم مربوط به اطلاعات کسب و کار و وب سایت تجاری شما می باشد. فیلد های لازم را تکمیل کرده و دکمه تکمیل و ارسال اطلاعات درخواست را کلیک کنید.

آموزش تصویری نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

در مرحله سوم باید کالا و یا خدمات قابل ارائه خود را مشخص کنید. در این بخش جدولی از کد کالا و خدمات متداول وجود دارد. خدمات خود را انتخاب کرده و آن را به لیست خود اضافه کنید. برای این منظور بر روی دکمه " اضافه به لیست" کلیک کنید. در نهایت بعد از انتخاب کالا و خدمات خود، بر روی تکمیل و ارسال اطلاعات درخواستی کلیک کنید.

آموزش تصویری نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

مرحله چهارم، چک لیست الزامات است که در طول فرآیند ارزیابی از طریق کارشناسان enamad بررسی و نتایج آن در قسمت وضعیت اعلام می شود. در واقع در این چک لیست تمام الزماتی که وب سایت شما برای دریافت enamad لازام دارد نام برده شده اند. پس از بررسی و اعلام عدم انطباق شما می توانید برای پاسخ به قسمت توضیحات در پایین همین صفحه مراجعه کنید. در نهایت کلید تکمیل و ارسال اطلاعات درخواست را تایید کنید.

آموزش تصویری نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

در صورت ارسال صحیح اطلاعات، پیامی به شکل زیر برای شما ارسال می شود که تایید کننده ارسال موفقیت آمیز اطلاعات شما خواهد بود.

آموزش تصویری نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

در نهایت پنجره پرداخت الکترونیکی باز شده و شما باید مبلغ مندرج را واریز کرده و کلید پرداخت را تایید کنید.

آموزش تصویری نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

طبق قانون مصوبه کشور، هر فرد حقوقی در ایران باید متناسب با درآمد کسب شده خود، مبلغی را به عنوان مالیات پرداخت نماید. در این میان آن دسته از افرادی نیز که با طراحی فروشگاه اینترنتی ، اقدام به راه اندازی فروشگاه آنلاین نموده اند از این قانون مستثنی نیستند. اما جمعی از فروشگاه های اینترنتی موجود و همچنین انجمن کسب و کارهای اینترنتی با قانون مذکور مخالفت هایی را دارند و برای رفع این مشکلات، نامه ای سرگشاده خطاب به مرکز تجارت الکترونیکی منتشر نموده اند.

از آنجایی که مرکز دارایی مبنای اخذ مالیات از فروشگاه های اینترنتی را زمان دریافت نماد اعتماد الکترونیکی (enamad) بیان کرده، انجمن کسب و کارهای الکترونیکی را با انتقاداتی مواجه کرده است. در این میان برخی از انواع فروشگاه اینترنتی پیشرفته و پرطرفدار نیز از پرداخت مالیات سرباز می زنند. در صورتی که چند نمونه از این فروشگاه های اینترنتی پرطرفدار، دارای فروش روزانه بسیار بالایی هستند که حتی ممکن است از فروش یک پاساژ نیز بیشتر باشد.

از زمان روی کار آمدن طراحی فروشگاه اینترنتی و راه اندازی تعداد زیادی فروشگاه آنلاین، بسیاری از مردم خرید های خود را از طریق این فروشگاه ها انجام می دهند. برخی از ان فروشگاه ها به ویژه در امر فروش کالاهای دیجیتال و موبایل، دارای درآمد روزانه بسیار بالا (حتی تا یک میلیارد تومان در روز) هستند. علاوه بر این فروش تجهیزات و کالاها توسط فروشگاه های اینترنتی حتی گاها کسب و کار فروشندگان محلی را نیز با مشکل روبه رو کرده و موجب کسادی بازار کار و کاهش فروش آنها شده است. با این وجود با توجه به این موضوع که تمام فروشگاه های اینترنتی درآمد این چنینی ندارند، در این گزارش اعلام شد که از هر فروشگاه اینترنتی، مالیات متناسب با درآمد آنها اخذ می شود.

اخذ مالیات از فروشگاه های اینترنتی قطعی است. این خبر با واکنش های شدیدی از سوی صاحبان فروشگاه های اینترنتی روبه رو شد. اما با این وجود، یک مقام مسئول در مرکز تجارت الکترونیک اعلام کرد که همه فروشگاه های اینترنتی باید مالیات پرداخت نمایند. در این خصوص برخی از فروشگاه های اینترنتی اعلام کردند در این صورت از نماد الکترونیک استاده نخواهند کرد. در جواب به این اعتراض، وی اعلام کرد که اداره دارایی به منظور اخذ مالیات مستقیما به خود فروشگاه اینترنتی مراجعه می کند و داشتن و نداشتن ای نماد، تاثیری بر پرداخت مالیات نخواهد داشت. در مقابل نداشتن نماد الکترونیک معایب و مشکلات زیادی را برای فروشگاه های اینترنتی در بر خواهد داشت. در این میان برخی از کسب و کارهای محلی با اعتراض به این موضوع که فروشگاه های اینترنتی هزینه های کمتری نسبت به فروشگاه های فیزیکی دارا هستند، خواستار پرداخت مالیات بیشتر فروشگاه های اینترنتی نسبت به کسب و کارهای محلی هستند.

ارسال نظر و نظرات ثبت شده