معرفی کامل رشته فناوری اطلاعات

7 / 10
از 241 کاربر

طراحی سایت یکی از علوم مرتبط به رشته فناوری اطلاعات است. در این مقاله از مجموعه مقالات طراحی سایت ، تمام سعی ما بر این است تا به طور کامل این رشته را برای شما شرح دهیم.

خیلی از مردم فناوری اطلاعات رو اشتباه تفسیر می کنند و فکر می کنند همان رشته کامپیوتر ولی با نامی جدید است. درحالی که از کامپیوتر در فناوری اطلاعات به عنوان یک ابزار استفاده میشود. فناوری اطلاعات بسیار از علم رایانه وسیع‌تر و پیچیده تر است. با توجه به اینکه این روز ها بحث انتخاب رشته داغ است، در این مقاله طراحی سایت به معرفی کامل رشته فناوری اطلاعات می پردازیم .
در این مقاله به مباحث وضعیت رشته در دانشگاه ها ، گرایش‌ها ، دروس ، زمینه‌های اشتغال در ایران و در خارج از کشور پرداخته شده است.

معرفی کامل رشته فناوری اطلاعات

فناوری اطلاعات (فا) (به انگلیسی: Information Technology یا IT)‏، همان طور که به‌وسیله انجمن فناوری اطلاعات آمریکا (ITAA‎) تعریف شده‌است، «به مطالعه، طراحی، توسعه، پیاده‌سازی، پشتیبانی یا مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی مبتنی بر رایانه، خصوصا برنامه‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزار رایانه می‌پردازد». به طور کوتاه، فناوری اطلاعات با مسائلی مانند استفاده از رایانه‌های الکترونیکی و نرم‌افزار سروکار دارد تا تبدیل، ذخیره، حفاظت، پردازش، انتقال و بازیابی اطلاعات به شکلی مطمئن و امن انجام پذیرد.

اخیرا تغییر اندکی در این عبارت داده می‌شود تا این اصطلاح به طور روشن دایره ارتباطات مخابراتی را نیز شامل گردد. بنابراین عده‌ای بیشتر مایلند تا عبارت «فناوری اطلاعات و ارتباطات» (فاوا) (Information and Communications Technology) یا به اختصار ICT را به کار برند.
پیتر نورتون برنامه نویس و نویسنده مشهور آمریکایی مهندسی فناوری اطلاعات را به این صورت تعریف می کند: مهندسی فناوری اطلاعات بخشی از مهندسی است که به مطالعه و کاربرد داده ها و پردازش آنها، خرید خودکار، ذخیره سازی، مدیریت، کنترل، سوئیچینگ، مبادله، ارسال یا دریافت داده و توسعه و استفاده از سخت افزار، نرم افزار، میان افزار و پروسیجرهای مربوط به این فرایند اختصاص دارد.دکتر ریچارد لاهیر استاد دانشگاه استنفورد نیز درباره علمِ مهندسی فناوری اطلاعات می گوید: "مهندسی فناوری اطلاعات عبارت است از جمع آوری, طبقه بندی, سازمان دهی, حفظ امنیت و نشر هرگونه اطلاعات اعم از صوتی, تصویری, متن و ... به وسیله ی ابزار کامپیوتر و تکنولوژی های جدید دیگر. مهمترین و محوري ترين دستاورد اين فناوري دسترسي سريع به اطلاعات و انجام امور بدون در نظر گرفتن فواصل جغرافيايي و فارغ از محدوديتهاي زماني است."
فناوری اطلاعات متشکل از چهار عنصر اساسی انسان، ساز و کار، ابزار، ساختار است، به طوری که در این فناوری، اطلاعات از طریق زنجیره ارزشی که از بهم پیوستن این عناصر ایجاد می‌شود جریان یافته و پیوسته تعالی و تکامل سازمان را فراراه خود قرار می‌دهد:

√ انسان: منابع انسانی، مفاهیم و اندیشه، نوآوری
√ ساز و کار: قوانین، مقررات و روشها، سازوکارهای بهبود و رشد، سازوکارهای ارزش گذاری و مالی
√ ابزار: نرم‌افزار، سخت‌افزار، شبکه و ارتباطات
√ ساختار: سازمانی، فراسازمانی مرتبط، جهانی

بسیاری مفهوم فناوری اطلاعات را با کامپیوتر و انفورماتیک ادغام می‌کنند، این درحالیست که این‌ها ابزارهای فناوری اطلاعات می‌باشند نه تمامی آنچه که فناوری اطلاعات عرضه می‌کند. سید حامد خسروانی شریعتی در مقاله‌ای در همین زمینه آورده‌است که:" با فرض اینکه فناوری اطلاعات یک سیب باشد، کامپیوتر، شبکه، نرم افزار و دیگر ابزارهای مرتبط با این حوزه همانند دم سیب است که میوه توسط آن تغذیه می‌گردد، حال این خود سیب است که محصول اصلی است و هدف و نتیجه در آن خلاصه می‌گردد.
زمینه‌های IT امروزه معنای اصطلاح «فناوری اطلاعات» بسیار گسترده شده‌است و بسیاری از جنبه‌های محاسباتی و فناوری را دربر می‌گیرد و نسبت به گذشته شناخت این اصطلاح آسان‌تر شده‌است. چتر فناوری اطلاعات تقریباً بزرگ است و بسیاری از زمینه‌ها را پوشش می‌دهد. متخصص فناوری اطلاعات وظایف گوناگونی دارد، از نصب برنامه‌های کاربردی تا طراحی شبکه‌های پیچیده رایانه‌ای و پایگاه داده‌های اطلاعاتی. چند نمونه از زمینه‌های فعالیت متخصصین فناوری اطلاعات می‌تواند موارد زیر باشند:فناوری اطلاعات و علوم کتابداری و اطلاع رسانی ارتباط تنگاتنگی با هم دارند.

√ مدیریت اطلاعات
√ پیاده‌سازی شبکه‌های رایانه‌ای
√ مهندسی رایانه
√ طراحی سیستم‌های پایگاه داده
√ مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی
√ سیستم‌های اطلاعاتی مدیریت
√ مدیریت سیستم‌ها
√ امنیت
√ مدیریت خدمات فناوری اطلاعات

فناوری اطلاعات در دانشگاه‌های ایران


در بیشتر کشورها این دانش در دانشگاه‌ها با عنوان رشته «فناوری اطلاعات» (Information Technology) شناخته می‌شود، در حالیکه در ایران بر اساس تصمیم سازمان آموزش عالی کشور عنوان «مهندسی فناوری اطلاعات» برای این رشته بکار برده می‌شود و رشته‌ای نیز تحت عنوان مهندسی فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) به پیشنهاد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اخیراً در دانشگاههای ایران تدریس می‌شود همچنین رشته‌ای با عنوان فقط «فناوری اطلاعات» وجود ندارد.[نیازمند منبع] همچنین رشتهٔ میان‌رشته‌ای دیگری با عنوان رشته «مدیریت فناوری اطلاعات» در دانشگاه‌های ایران و دیگر کشورها وجود دارد که از ترکیب دو رشته "مدیریت" و «فناوری اطلاعات» به وجود آمده‌است. رشته مهندسی فناوری اطلاعات به چگونگی سازماندهی و ساماندهی داده‌ها می‌پردازد و رشته مدیریت فناوری اطلاعات به چگونگی تدوین سیستم و استفاده از داده‌ها می‌پردازد. هرکدام از این رشته‌ها دارای گرایش‌های ویژه خود هستند که در دانشگاه‌های ایران به شرح زیرند:

مهندسی فناوری اطلاعات:

√ تجارت الکترونیکی
√ سیستم‌های چندرسانه‌ای
√ مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی
√ امنیت اطلاعات
√ شبکه‌های کامپیوتری
√ مهندسی فناوری اطلاعات (IT)

گرایش‌های رشته مدیریت فناوری اطلاعات:

√ مدیریت منابع اطلاعاتی
√ سیستم‌های اطلاعات پیشرفته
√ نظام کیفیت فراگیر

گرایش‌های رشته مهندسی فناوری اطلاعات و ارتباطات:

√ مدیریت شبکه
√ دیتا و امنیت شبکه
√ ارتباطات سیار
√ مدیریت ارتباطات و فناوری اطلاعات
√ سیستمهای چند رسانه‌ای

دروس تخصصی مهندسی فناوری اطلاعات

درس‌های تخصصی کارشناسی مهندسی فناوری اطلاعات عبارتند از:

√ مبانی فناوری اطلاعات
√ مهندسی فناوری اطلاعات
√ تجارت الکترونیکی
√مدیریت و کنترل پروژه‌های فناوری اطلاعات
√ برنامه‌ریزی استراتژیک فناوری اطلاعات
√ آموزش الکترونیکی
√ محیط‌های چند رسانه‌ای
√ پروژه فناوری اطلاعات
√ کارآموزی IT
√ گرافیک کامپیوتری

زمینه‌های اشتغال

با توجه به گسترش روزافزون دنیای کامپیوتر امروزه بیش از هر زمان دیگری نیاز به متخصصان کامپیوتر احساس می‌شود. امروزه یک مهندس کامپیوتر اگر علاقمند به کار باشد، هیچ وقت با مشکل بیکاری روبه رو نمی‌شود. به خصوص مهندسین نرم افزار فرصت‌های شغلی بیشتری داشته و برای کارکردن نیاز به امکانات و تجهیزات زیادی ندارند. فرصت‌های شغلی این رشته به حدی گسترده و متعدد است که نه تنها فارغ التحصیلان این رشته به راحتی جذب بازار کار می شوند بلکه دانشجویان دو سال آخر این رشته نیز می توانند وارد بازار کار شده و فعالیت کنند. برای مهندسین سخت افزار هم امکان کار در شرکت‌های تولید کننده قطعات و دستگاه‌ها و مراکز صنعتی – تولیدی بسیار فراهم است و از نظر سطح درآمدی هم با توجه به دانش و پشتکار شخصی در حد قابل قبول و ایده آلی قرار دارند. از طرفی با توجه به استفاده روزافزون از شبکه اینترنت زمینه کار در این موضوع نیز بسیار مهیاست.

بازار کار در خارج از کشور

پیش از هر چیز شایان ذکر است که به دلیل نزدیکی میدان‌های فعالیت در هر دو رشته مهندسی کامپیوتر و IT، بازار کار و فعالیت‌های اقتصادی نیز در این دو رشته بسیار به یکدیگر نزدیک است و داوطلبین کار در خارج نه بر اساس یکی از این دو رشته تحصیلی بلکه بر پایه توانایی‌های فردی می‌توانند گوی سبقت را جهت در اختیار گرفتن شغل (مسلما مرتبط با کامپیوتر) بربایند.

رشته‌های مهندسی سخت افزار، نرم افزار و IT (آنچه به عنوان IT در کشور ما تدریس می‌شود) در خارج از این مرزها به عنوان مجموعه‌ی مهندسی کامپیوتر شناخته می‌شوند که این مجموعه طبق آمارگیری‌های اخیر (تاریخ آمارگیری: ۱۱ July 2007 ) پر درآمدترین رشته دانشگاهی محسوب می‌شود که بیشترین درآمد را عاید فارغ التحصیلان خود می‌کند. رقم تخمینی ۱۰۴ هزار دلار در سال برای افراد با سابقه کاری ۱۰ سال به بالا گواه بر این نکته است که دانشجویان این رشته با تلاش و پشتکار می‌توانند آینده موفقی را برای خود در خارج از کشور رقم بزنند. آمار بیکاری در این رشته نیز نسبت به بسیاری از رشته‌ها بسیار کمتر است و حتی طبق آمار اعلام شده دانشجویانی که هنوز تحصیل خود را نیز به پایان نرسانده‌اند هم می‌توانند در حین تحصیل، شاغل یکی از میدان‌های کاری مرتبط با این رشته شده و به بهبود وضع اقتصادی خود در کنار فرآگیری این علوم، بپردازند. کشورهای آلمان و آمریکا از جمله بزرگترین پذیرندگان مهندسین کامپیوتر و کشورهای هند و ژاپن هم بزرگترین صادرکنندگان آن‌ها محسوب می‌شوند. این در حالیست که بعد از آلمان کشورهای غرب اروپا، اسکاندیناوی و خاورمیانه گزینه‌های مناسب و دردسترس‌تری برای دانشجویانی که قصد عزیمت از کشور جهت کار و فعالیت در کشورهای دیگر را دارند، است.

بازار کار رشته مهندسی فناوری اطلاعات

√ مطالعه، بررسی و امکان سنجی سخت افزار، شبکه و نرم افزار مورد نیاز

√ جمع آوری، سازمان دهی، طبقه بندی اطلاعات

√ ایجاد و نگهداری نرم افزارهای مورد نیاز مانند پست فارسی و ابزار جستجوی اطلاعات فارسی

√ طراحی و پیاده سازی شبکه های محلی

√ مطالعه و بررسی ابزار مخابراتی مناسب برای انتقال اطلاعات

√ مطالعه و بررسی سیستم‌های نرم افزاری مناسب برای سازماندهی و استفاده از اطلاعات مانند سیستم‌های عامل و سیستم‌های بانک اطلاعاتی

√ مطالعه و شناسایی شیوه‌های جدید برای اطلاع رسانی

بازار کار رشته امنیت

√ تولید محصولات نرم افزاری و سخت افزاری مانند:

√ دیوار آتش ( fire walls )

√ سیستمهای کنترل نفوذ ( Honey pots )

√ سیستمهای تشخیص نفوذ ( IDS & IPS )

√ سیستمهای پالایش ( Filters)

√ فراهم سازی امنیت لازم برای تراکنش‌های مالی بانک‌ها

√  فعالیت در مراکز داده و شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنت برای تامین امنیت سرورها

بازار کار رشته تجارت الکترونیک

√ فعالیت در بانک‌ها حول محور پول الکترونیک مانند:

√ بانکداری اینترنتی

√ بانکداری از طریق موبایل

√ ایجاد سایت‌های ارائه دهنده خدمات تجارت الکترونیک

مکان‌هایی که در ایران می توان در آن‌ها مشغول به کار شد


√ شرکت‌های نرم افزاری مانند همکاران سیستم و پرورش داده‌ها

√ شرکت‌های سخت افزاری

√ شرکت‌های ارتباطی و شبکه

√ شرکت‌های مخابراتی

√ شرکت‌های تجاری مانند بانک‌ها و دیگر موسسات مالی و اعتباری

ارسال نظر و نظرات ثبت شده
:
71 25
عالي بود...سپاسگزارم
سمانه یوسفی : عالی
60 21
اطلاعات بسیار عالی و جامع بود.
؟؟؟؟ : ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
41 19
ممنون خوب بود
رها : عالی
97 20
عاااااالیییییییی بووووووودددددد.من عاشق این رشته ام.ممنون که اطلاعات بیشتری بهم دادید
فاطمه : رشته
38 14
سلام من کاردانی نرم افزار دارم به نظرشما کارشناسی نرم افزار برم بهتره یا it ؟با تشکر
مدیریت : پاسخ
52 15
امروزه رشته ای کامپیوتر به دسته های زیادی تقسیم شده است که اغلب آنها رشته های زیر مجموعه آی تی می باشند. آنها را پیگیری نمایید.
:
45 15
به نظر سخت مياد ولي خيلي رشته ي عالي است
rozhin :
52 17
من سال آخرم امشال میرم انشاگاه میزمم آی تی چون بهترین رشتس:)
محمد :
58 22
سلام من تازه اين رشته it را قبول شدم وشناخت كمي ازكامپوتر هم دارم خواهشا راهنماييم كنيد
مرضیه :
37 14
خیییییلیییی خوب بود تشکر
صمد م : عاشقشم
59 19
من یکی که عاشقشم خدایی !!! دیوونه ی IT ام. مخصوصا امنیت اطلاعات. نظر شما چیه ؟؟!!
نرجس : من دارم آی تی میخونم
47 9
سلام خسته نباشید من الان ترم2 مهندسی ای تی هستم ولی اطلاعات زیادی درمورد شاخه های مختلفش به جز برنامه نویسی ندارم که بتونم مهارتهامو تقویت کنم میخوام بدنم شاخه ی شبکه ی این رشته دقیقا چیه و چه کاری انجام میده؟؟؟؟
مجید : سلام
41 9
من دانشجو ترم شش این رشتم فقط میخواستم بگم اگه واقعا علاقه دارید بیاید چون تو دانشگاه چیزی یاد نمیگیرید و تموم کار و مهارتتون و باید بیرون از دانشگاه کسب کنید مثل شبکه که سورساشو باید بیرون بگذرونید با هزینه 3 میلیونی از فنی وارد کامپیوتر بشید خیلی بهتره واقعا بهتره تا ریاضی
hosna :
19 7
سلام من امسال کنکورمیدم اونم رشته ی کامپیوتر.رشته های انتخابی هم نرم افزار وسخت افزار وict میخام بدونم رشته ict بهتره یا نرم افزار؟ 
مدیریت : پاسخ
23 8
با سلام خدمت حسنای عزیز اولا که رشته ی آی تی صحیح می باشد. دوما فقط می توانم این راهنمایی را نمایم که رشته آی تی و زیر مجموعه های آن بیشتر وارد عرصه ی مدیریتی و کار های مدیریتی می شود ولی رشته نرم افزار بیشتر به مباحث عملی می پردازد. حال شما باید طبق علاقه و با نگاه به آینده کاری پیش روی خود ، رشته مورد نظر خود را انتخاب نمایید.
:
21 5
خوب بود
دانیال :
21 6
خیلی ممنون از اطلاعات مفیدتون آرزوی پیشرفت میهن عزیزمان ایران - یاحق
:
12 3
كدوم گرايش بهتر وعالى در فناورى اطلاعات است
مدیریت : پاسخ
15 3
تمامی گرایش های رشته فناوری اطلاعات مناسب و می توان گفت عالی هستند - اما اگر منظور از داشتن بازار بهتر برای کار در آینده است، می توان گفت گرایش های شبکه و تجارت الکترونیک می تواند بازار کار مناسبی برای شما در اینده ایجاد نماید.
arezo : ایتی
17 6
من رشته کامپیوتر میخونم امسال 16مراد کنکور دارم من میخوام بدونم من میتونم ازاد بخونم ایتی رو چون توشهرمون (ارومیه)رشته ایتی سراسری موجود نیست من ترم اول معدل 19/80اوردم ترم دوم هنوز جواباش نیومده خواهشا جواب منو بدید؟کارای داره ایتی ازاد بخونم؟
مدیریت : پاسخ
18 7
بله دانشگاه های آزاد نیز رشته آی تی را دارا می باشند - اما امروزه دانشگاه جامع علمی کاربردی بسیار تخصصی تر و با جدا کردن قسمت های مختلف آی تی از هم محل مناسبی برای کسب دانش آی تی می باشد - سفارش می نمایم رشته های دانشگاه جامع علمی کاربردی را نیز مورد ارزیابی قرار دهید.
رزا :
11 5
خوب بود
رزا :
9 5
منم تازه ميخوام كنكور بدم ولي كدوم بهتره موندم توش
مدیریت : پاسخ
12 6
با سلام و ضمن تشکر از نظر شما در وب سایت شرکت طراحی سایت مبنا تمامی رشته ها ی فناوری خوب و پر از محتوای ارزشمند برای یادگیری هستند - اما باید با توجه به علاقمندی و بازار کاری که در آینده می خواهید در آن فعالیت کنید، رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید
حانیه... :
20 10
من این رشته رو خیلی دوس دارم فقط نگران ی ج ام...تا جاییک شما گفتین این رشته برنامه نویسی نداره..ولی تویکی از نظر ها گفته شده بود ک داره...میخوام بدونم تا چ حد برنامه نویسی داره...چون برنامه نویسی رو خیلی زیاد دوس ندارم...میترسم دچار مشکل بشم..لطفا راهنماییم کنید
reza :
7 8
سلام واقعا عالی بود ینی آخرشه فقط من فرق بین مدیریت فناوری اطلاعات و مهندسی فناوری اطلات رو زیاد متوجه نشدم ینی کدوم بهتره ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مدیریت : پاسخ
11 6
با سلام خدمت رضای عزیز هر کی لیسانس مدیریت فناوری اطلاعاتم بگیره مهندس میشه - و هر مهندس فناوری اطلاعاتی هم می تونه مدیریت کنه پس فرقی نداره - واقعا اینا باید اسم باشه فقط و ما فقط اسم رشته فناوری رو با مدیریت بیشتر شنیده ایم.
nasser :
33 8
سلام اطلاعات خوبی بود من تازه میخوام وارد این رشته بشم ولی نمیدونم برم یا نه ریاضیم ضعیفه آیا ریاضی جزو دروس پایه این رشته است .آیا من باوجود علاقه به کامپیوتر و شبکه میتونم موفق بشم لطفا در موردموضوع واحد های این رشته توضیح بدین با تشکر.
علی :
8 5
با سلام وقتتونو زیاد نمیگیرم کارمند دولت هستم با ارتقائ مدرکم به حقوقم اضافه میشه منتها با مشکلاتی که هستش میخواستم بدونم بین رشته های مهندسی فناوری شبکه های کامپیوتری و فناوری اطلاعات و امنیت اطلاعات کدوم ساده تره با تشکر
مدیریت : پاسخ
11 3
با سلام و احترام خدمت علی آقای عزیز سفارش می کنم با توجه به اینکه اکثر زیر شاخه های رشته فناوری اطلاعات واحد های تخصصی برنامه نویسی دارند ، رشته های دیگری را برای این هدف انتخاب نمایید مثلا گرایش های مدیریتی می تواند بسیار مناسب تر باشند
هومن :
7 6
ممنون از مقاله جامع و مفیدتون
م**** :
28 12
با سلام من IT شريف قبول شدم و از بابت اطلاعات خوب شما هم ممنونم
وحید :
8 5
خیلی ممنون بابت مقالتون سوالامو تو مقالتون خیلی خوب جواب دادید
افسانه :
20 3
باسلام وخستهه نباشید من کاردانی کامپیوتر دانشگاه ازاد خوندم.الان میخوام ادامه تحصیل بدم دانشگاه علمی کاربردی ولی نمیدونم کدوم رشته رو انتخاب کنم مهندسی فناوری اطلاعات-فناوری مهندسی شبکه های کامپیوتری-مهندسی فناوری سیستم های سخت افزاری-مهندسی فناوری اطلاعات تجارت الکترونیک-مهندسی فناوری شبکه های کامپیوتری-مهندسی فناوری اطلاعات برنامه نویسی تحت وب-مهندسی فناوری اطلاعات امنیت اطلاعات میشه بین این رشته هایی که اسم بردم بگید کدوم بهتره اگه میشه راهنماییم کنید فقط زود یه روز بیشتر برا ثبت نام وقت ندارم
مرتضی :
13 4
سلام من می خوام برم این رشته ولی دو دلم عزیزان رشته خوبی هست آیا؟باز کارش خوب هست؟!
رضا :
7 3
سلام من لیسانس نرم افزار دارم و قصد دارم برای ارشد IT بخونم و در انتخاب گرایش ها سردرگم شدم آیا واقعا تجارت الکترونیک بهتر از بقیه است و چرا امکان قبول شدن در این گرایش سخت تر است و انتخاب اول اکثر داوطلبان میباشد؟
امیر :
16 6
سلام من چهارده سالمه و میخوام از همین الا به فکر رشتم باشم. به کامپیوتر ،امنیت ، وب نویسی ، مدیریت وب و امور مالی اینترنتی علاقه دارم . میخواستم بدونم میشه کمکم کنید ببینید مهندسی ای تی جایگاه مالی خوبی تو بازار داره یا نه ممنون میشم کمک کنید.باسپاس فراوان
مهندس امین :
5 2
واقعا جامع و معرکه... تشکر مدیر
دنيا :
5 2
عالي بود ازاطلاعات كاملي كه دادين ممنون...
نگار :
19 2
سلام و درود خدمت مدیریت سایت و کاربران عزیز، آقا من تو یه دو راهی بزرگی گیر کردم ، بنظرتون فناوری اطلاعات بخونم یا مهندسی صنایع؟؟ اینم بگم که ریاضی و فیزیکم زیاد تعریفی نداره
کریم,,,, :
11 2
با سلام... من رشتم کامپیوتره بعد میخوام بدونم که رشته ای تی اینده شغلیش چطوره یعنی چ جایی میتونم برم سر کار و اینکه پولساز هست یا خیر ,,,,,,,,,اگه ب غیر از ای تی رشته خوبی بود یا اینده شغلیش خوب بود بگید ممنون
سهیل :
9 0
سلام..خوب بود ممنون
yousef :
8 2
برای تحصیل در خارج از کشور در این رشته کدوم کشور بهتره؟
محمدحسین :
7 1
من الان 15 سالمه و عاشف این رشته هستم ممنون از شما اطلاعات خوبی دادین ولی یه سوال داشتم این رشته آینده کاری هم داره؟ ممنون میشم اگه راهنمایی کنیین
:
8 3
سلام دوستان گلم ..من فارغ التحصیل این رشته ام ..خیلی عالی بود البته اگه به دنیای کامپیوترعلاقه دارین خوبه و موفقین ..ولی خب لول دانشگاهای ما تو این رشته های کامپیوتر پایینه و مباحثی رو درس میدن که خیلی وقته قدیمی شده و انتظار داریم مسائلی رو درس بدن که بروز باشه ..من دوران کاردانیم نرم افزار بود ..بعد کنکور دادم رفتم گرایش فناوری اطلاعات یا همون IT
:
6 7
سلام دوستان من لیسانس itدارم رشته خیلی خوبه ولی متاسفانهتوی کشور ما خیلی کم شغلش گیر میاد و توی استخدامیهای که میاد به سختی این رشته رو داره من الان دو ساله درسم تموم شده و هنوز بیکارم من دوست داشتم شغل دولتی داشته باشم ولی الان رفتم سراغ شغل آزاد به نظرم اگرمیخواید آینده شغلی داشته باشی برید سراغ رشتهای حساب داری یا پزشکی وپرستارسبا
احسان عسکری :
15 1
سلام من دانشجوی it دانشگاه یزد هستم.ببینید دوستمون درست گفت درسته بازار کار خوبی داخل این رشته هست ولی سختی های اونو جدی بگیرید مخصوصا برنامه نویسی که خودش خیلی مهمه و تقریبا تمام رشته رو در بر میگیره.برای همین حتما با اطلاعات کامل و علاقه به این رشته بیاید.
بهنام :
6 0
با سلام تشکر از اطلاعاتی که نوشتید
ali :
5 2
مرسی از اطلاعات خوبتون☺
حسین :
3 2
با سلام . اول تشکر می کنم برای مقالعه خوبتون و رشته امنیت یکی از زیر شاخه های رشته فناوری اطلاعات هست؟؟
مدیریت : پاسخ
6 1
با سلام و سپاس . بلی - یکی از زیر شاخه های رشته it رشته امنیت شبکه می باشد.
هانیه :
9 2
سلام مطالبتون عالیه من که نمی دونم چ رشته ی باید برم خخخ
میلاد :
7 0
واقعا عالی بود ..مرسی
elmira :
4 2
mamnoon awlii bood
امیر :
3 1
سلام‌ من الان پیش ریاضی هستم میتونم برم رشته it یا این رشته فقط برای فنی ها هست؟
مدیریت : پاسخ
8 0
بله می توانید
امیررضا :
2 0
عالی خیلی خوب بود
سمـــــــــــــ ... :
3 0
سلام..... ببخشید رشته ی ITو مهندسی فناوری اطلاعات کارشناسی دارند یا ارشد؟!
مدیریت : پاسخ
5 0
سلام - بله - هم کارشانسی هم ارشد - برای دکترا هم در حوزه آی تی فک کنم الان در دانشگاه های داخلی هم دوره برگزار می شود. اگر خیلی سوالتون مهمه از مراکز آموزش عالی می توانید دقیق تر سوالات خودتان را بپرسید
پوریا :
6 0
سلام من امسال کنکور دادم و الان باید انتخاب رشته کنم برای رفتن به رشته ی IT باید چه رشته ای را انتخاب کنم؟؟
امیر :
3 0
سلام من سال بعد انتخاب رشته دارم و نمیدونم کدوم رشته را انتخاب کنم 😩
راحله :
3 0
سلام خسته نباشین من کاردانی رشته فناوری اطلاعات گرایش اینترنت و شبکه گسترده خوندم ... الان برای کارشناسی دو دل هستم بعضی ها میگن برو‌مدیریت بازرگانی بخون بعضی ها میگن برو ایتی ایتی.. من از مدیریت خوشم میاد رشته خودمم دوس دارم واقعا دو دل هستم
سمیه :
5 0
سلام، من لیسانس مترجمی زبان انگلیسی دارم، مدرک کامپیوتر هم دارم ولی از اونجایی سطح زبان بالایی ندارم که در جایی مناسب مشغول به کار بشم دوس دارم در رشته مهندسی فناوری اطلاعات مشغول به تحصیل بشم،رشته تحصیلیم هم تتجربی بوده، حالا چطور میتونم برم سراغ این رشته؟؟ من به کامپیوتر علاقه دارم و چون زبان خوندم واسم کار با کامپیوتر شیرینه، برای اینکه در آینده بتونیم شغل خوبی داشته باشیم کدوم شاخه فناوری اطلاعات بازار کار بهتری داره؟ ممنون ميشم راهنماییم کنین
yasaman :
15 0
با سلام میخواستم بدونم دررشته امنیت اطلاعات ریاضی و برنامه نویسی جزو دروس پایه هست یا نه راستش برنامه نویسی و ریاضیم ضعیفه با تشکر
:
12 0
سلام بنده دانش آموزش رشته ریاضی فیزیک هستم و علاقه شدیدی به فناوری اطلاعات و ارتباطات دارم و بسیار علاقه مند در حوزه امنیت شبکه هستم .به نظر شما من برم رشته ی امنیت شبکه و لیسانس بگیرم سریع استخدام می شوم و بهتر است رشته ی دیگری را انتخاب کنم .یا همین امنیت شبکه را بخوانم ؟ با تشکر
آنیکا :
7 0
سلام.ممنونم از اطلاعات جامع و کاملتون.بنده دیپلم تجربی دارم و برای پیش علوم انسانی رو انتخاب کردم اما چند واحدش هنوز مونده. در حال حاضر نیروی خدمات یک شرکت هستم. دوست دارم ITبخونم. خواستم بدونم من با دیپلم تجربی یا پیش انسانی میتونم IT بدون کنکور در دانشگاه علمی کاربردی بخونم. از طرفی هم بنده دنبال اینده خوب هستم. میشه راهنماییم کنید که کدوم گرایش این رشته اینده تضمین تری داره و بازار کار بهتری داره. ممنونم
رحمان :
8 0
مرسی از توضیحاتتون
میلاد :
3 0
سلام من میخام کنکور بدم و رشتمو عوض کنم میخام بدونم برای خوندن it اول باید کاردانی کامپیوتر رو گرفت و بعد کارشناسی it یا از همون اول هم میشه کاردانی it رو خوند
کوثر چراغی زاده :
4 0
من عاشق رشته مهندسی فناوری اطلاعات هستم با این توضیحات علاقه من چندین برابر شده ممنون از توضیحاتتون
دانیال پورسلطان ... :
2 0
سلام ممنون از اطلاعات خوبتون. من مهندسی فناوری اطلاعات امیر کبیر تهران قبول شدم.
زهرا :
2 0
با عرض سلام .‌ ممنونم از اطلاعاتی که گذاشتید🙏🙏 . من تمام وجودم شده این رشته و با دیدن و مشاهده کردن این مطالب ، علاقه چندین برابر شد .❤❤❤
وحید :
0 0
ممنون ازمقاله خوبتون
آموزش طراحی سایت
مقاله هدف از طراحی سایت
مقاله فرآیند هایی که وب سایت می بایست از آنها حمایت کند
مقاله مخاطبین وب سایت
مقاله مینیمالیسم اصل اساسی در طراحی وب سایت
مقاله اصولی که باید در طراحی وب رعایت کرد
مقاله مقدمه آموزش طراحی سایت
مقاله آموزش html در کنار آموزش طراحی سایت
مقاله آموزش css در کنار آموزش طراحی سایت
مقاله آموزش سئو در کنار آموزش طراحی سایت
مقاله نکاتی راجع به طراحی فروشگاه اینترنتی
مقاله بهینه سازی حجم صفحات وب و تاثیر آن بر طراحی سایت
مقاله اصول استفاده از رنگها در طراحی سایت
مقاله فرمت های گرافیکی در طراحی سایت
مقاله اشتباهات رایج در طراحی سایت
مقاله المانهای آزار دهنده در طراحی وب سایت
مقاله ویژگی های یک وب سایت موفق
مقاله نحوه تعمیر و نگهداری سایت
مقاله روش پیدا کردن اولین مشتری در طراحی سایت
مقاله تفاوت http با https در امنيت اطلاعات
مقاله هفت دلیل برای موفقیت وب سایت
مقاله روش هایی برای جذب بازدیدکننده وب سایت
مقاله فایرباگ چیست و کارکردن با آن چگونه می باشد؟
مقاله مزایا و معایب طراحی سایت های داینامیک
مقاله می خواهم طراح وب شوم
مقاله بازاریابی از طریق موتورهای جستجو
مقاله ریشه همه مشکلات رمز عبور:بگو نه به کلمات عبور به اشتراک گذاشته شده
مقاله چگونه در دنیای دیجیتال ارتباط خود را با مشتری مدیریت کنیم
مقاله معرفی کامل رشته فناوری اطلاعات
مقاله چگونه اقدام به برنامه ریزی استراتژیک کنیم
مقاله فناوری اطلاعات و موارد استفاده آن در مدیریت کسب و کار
مقاله طراحی یک چشم انداز عملی برای زندگی شما
مقاله وب سایت خود را به SSL مجهز کنید
مقاله هوشمندی تجاری چیست
مقاله مدیران پروژه موفق چه ویژگی هایی دارند
مقاله معرفی کامل دیسک های Blu-ray
مقاله هفت نکته کلیدی برای موفقیت در بازاریابی جهانی
مقاله نکات بازاریابی اینترنتی و بازاریابی ایمیل
مقاله اهمیت شبکه های اجتماعی در بازاریابی اینترنتی
مقاله Bounce Rate چیست و چگونه عمل می کند
مقاله مزایا و معایب سایت های فلش
مقاله اینفوگرافیک در طراحی سایت
مقاله W3C چیست ؟
مقاله تجارت و کسب و کارهای اینترنتی
مقاله انواع طراحی سایت بر اساس رابط کاربری وب
مقاله دلایل عدم مطالعه محتوای وب سایت
مقاله تفاوت طراحی وب سایت و توسعه وب سایت
مقاله معماری در طراحی سایت و افزایش سود دهی
مقاله طراحی سایت روان یا Liquid Design
مقاله هفت روش دریافت نظر و کامنت در پست های وب سایت
مقاله مزایا و معایب پست مهمان در طراحی سایت
مقاله آموزش ساخت شناسه ایرنیک
مقاله آموزش تنظیم رابطه های مجاز دامنه در ایرنیک
مقاله چند نکته انکار ناپذیر در طراحی سایت
مقاله نکاتی در طراحی سایت های دو زبانه
مقاله نکات مهم برای جذب بازدید کننده
مقاله طراحی سایت واکنش گرا
مقاله اشتباهاتی که نباید در طراحی وب سایت مرتکب شد
مقاله نحوه افزایش سرعت ایندکس مطالب جدید سایت
مقاله علل عدم موفقیت وب سایت
مقاله CMS و مزایای استفاده از آن
مقاله اهمیت صفحه ی اصلی سایت در ترافیک وب سایت
مقاله چگونه یک وب سایت موفق داشته باشیم؟
مقاله چرا باید سایت داشته باشیم؟
مقاله چگونگی بیان درخواست به طراح سایت
مقاله چند نکته ساده که هر طراح وب باید بداند!
مقاله نکات طراحی سایت در سال 2014
مقاله اهمیت گالری تصاویر در وب سایت
مقاله جیمیل به شما پیشنهاد توقف دریافت ایمیلهای اسپم را می دهد
مقاله معرفی سرویس OptinMonster (کاربران را در سایت خود نگاه دارید)
مقاله چطور یک کامنت عادی برای من 650 دلار سودآوری کرد؟
مقاله برای مدیریت حرفه ای یک وبسایت به چه نیازمندید؟
مقاله گوگل درصدد ساختن آینده ای با دختران کدنویس است
مقاله معیارهای انتخاب طراح سایت
مقاله Hero header در طراحی سایت
مقاله استفاده از فضای منفی در طراحی سایت
مقاله اصول طراحی سایت برای نوجوان
مقاله طراحی سایت با دکمه های نامرئی
مقاله اینفوگرافیک چیست؟
مقاله تکنیک های طراحی سایت Infinite Scrolling
مقاله روند طراحی سایت در 2015 چگونه خواهد بود؟
مقاله بهترین ابزارهایی که برای طراحی سایت میتواند از آن ها استفاده کرد
مقاله نکات امنیتی که در طراحی سایت باید رعایت شوند
مقاله تکنیک آپلود کردن تصاویر به صورت فونت در طراحی سایت
مقاله طراحی سایت با فرمت فلش
مقاله طراحی سایت برای موبایل
مقاله روش های مختلف طراحی سایت
مقاله مقایسه سرعت اجرایی php با asp.net
مقاله مشتری جهنمی
مقاله طراحی سایت با RUP
مقاله طراحی سایت با روش پارالاکس
مقاله تاریخچه طراحی سایت (اینفوگرافیک)
مقاله با 6 قدم در گوگل سایتز سایت خود را به صورت رایگان بسازید
مقاله تفاوت بین توسعه دهندگان وب و طراحان سایت
مقاله کارت ویزیت طراح سایت
مقاله بیماری هایی که ممکن است یک طراح سایت به آن ها مبتلا شود.
مقاله نرم افزار موبایل یا سایت ریسپانسیو، کدام بهتر است؟
مقاله آموزش طراحی سایت ریسپانسیو و واکنشگرا
مقاله متا تگ viewport و استفاده از آن در طراحی سایت ریسپانسیو
مقاله مدیا کوئری و استفاده از آن در طراحی سایت ریسپانسیو
مقاله گوگل و طراحی متریال
مقاله چه مواردی در طراحی سایت برای کاربر آزار دهنده است؟
مقاله طراحی سایت کاربر پسند و کاربردی
مقاله ساخت Favicon
مقاله بهترین روش یادگیری طراحی سایت
مقاله چگونه یک طراح وب و یا شرکت طراحی استخدام کنیم؟
مقاله 20 گام برای پیاده سازی یک وب سایت عالی
مقاله بهترین دوره های آنلاین طراحی سایت
مقاله استفاده از تجربه بازی های رایانه ای در طراحی وب سایت
مقاله رفع مجازات گوگل
مقاله بهترین نوع فایل تصویر برای استفاده در وب سایت چیست؟
مقاله قرار دادن نقشه گوگل در سایت و شخصی سازی آن
مقاله نام و کد هگزا دسیمال رنگ ها برای استفاده در برنامه نویسی وب سایت
مقاله 10 اشتباه مهلک در طراحی سایت
مقاله کاربرد css در طراحی سایت
مقاله عوامل موثر در کیفیت طراحی سایت
مقاله ترکیب html و css در طراحی سایت
مقاله شغل های همگام با طراحی سایت
مقاله تفاوت وب سایت و وب پورتال
مقاله معایب پارالاکس در طراحی سایت
مقاله طراحی سایت اپن کارت
مقاله تم کلی طراحی سایت در سال 2016-2017 : تمایز
مقاله روند بد منظر در طراحی سایت 2016
مقاله طراحی سایت فروشگاهی بر پایه پرستاشاپ
مقاله ایجاد افکت سه بعدی در طراحی سایت
مقاله مقایسه طراحی سایت اپن کارت و پرستاشاپ
مقاله XSLT در طراحی سایت
مقاله نکاتی برای شروع طراحی سایت
مقاله راه های ایندکس کردن صفحات وب سایت توسط گوگل
مقاله چه عواملی به طراحی سایت اعتبار می بخشد؟
مقاله کیدل : موتور جستجو مناسب برای کودکان
مقاله 20 فونت برتر برای استفاده در طراحی سایت
مقاله مثال هایی از طراحی سایت آزار دهنده
مقاله 7 قانون در طراحی سایت موثر
مقاله 5 ابزار طراحی سایت جدید در سال 2016
مقاله عوامل تعیین کننده هزینه طراحی سایت
مقاله در شرکت طراحی سایت مبنا از چه تکنولوژی هایی برای طراحی سایت استفاده می شود؟
مقاله ابزار AMP چیست؟
مقاله نکاتی برای تبدیل شدن به یک استاد طراحی سایت
مقاله ساخت و طراحی سایت در گوگل
مقاله صفر تا صد طراحی سایت
مقاله طراحی سایت وردپرس
مقاله طراحی سایت تک صفحه ای
مقاله نرم افزار طراحی سایت
مقاله طراحی سایت فلت
مقاله هنگام طراحی سایت جدید از چهار اشتباه ساده طراحی سایت اجتناب کنید
مقاله معرفی کتاب طراحی سایت واکنش گرا و تطبیقی
مقاله علائم نیاز به طراحی سایت جدید
مقاله نکاتی مفید برای طراحی سایت جدید
مقاله تفاوت UX و UI در طراحی سایت
مقاله آنچه که باید در طراحی سایت بدانید
مقاله به منظور افزایش امنیت طراحی سایت چه باید کرد
مقاله تاثیر بلاگ در طراحی سایت
مقاله چگونه هزینه طراحی سایت را کاهش دهیم
مقاله نقش ویدئو در طراحی سایت
مقاله اصول طراحی صفحه بندی سایت
مقاله الگوریتم Rank Brain
مقاله طراحی سایت مستقل
مقاله مقایسه طراحی تخت و متریال دیزاین در طراحی سایت
مقاله روند طراحی سایت در سال 2017
مقاله 5 روش جدید در طراحی سایت در سال 2017
مقاله نکات روانشناسی ساده در طراحی سایت
مقاله اینفوگرافیک طراحی سایت رسپانسیو چیست
مقاله مقایسه فریم ورک بوت استرپ با متریال دیزاین
مقاله طراحی سایت بر مبنای احساسات
مقاله طراحی سایت سئو محور
مقاله فضای منفی در طراحی سایت
مقاله باید ها و نباید ها در طراحی سایت
مقاله درطراحی سایت از رنگ سبز طبیعی استفاده کنید
مقاله طراحی فروشگاه اینترنتی مناسب چه افرادی است؟
مقاله تاثیر طراحی فروشگاه اینترنتی در کسب در آمد
مقاله طراحی فروشگاه اینترنتی اختصاصی