آموزش PHP پی اچ پی

6 / 10
از 64 کاربر

PHP به طور عمده در اسکریپت نویسی سرور ساید تمرکز دارد، در نتیجه شما می توانید هرکاری را که برنامه های CGI انجام می دهند را انجام دهید. برای مثال جمع آوری فرم داده ها، تولید محتوای صفحه پویا، و یا ارسال و دریافت آنلاین. اما php دارای کاربردهای زیادی است. یکی از بیشترین کاربردهای php در طراحی سایت است.

با استفاده از php شما به خروجی html محدود نخواهید بود. قابلیت های php شامل خروجی تصاویر، فایل های pdf و حتی فیلم های فلش (با استفاده از libswf و مینگ) است. شما همچنین می توانید به راحتی از انواع متن ها مانند XHTML و هر فایل XML دیگری نیز خروجی بگیرید.

PHP همچنین از برقراری ارتباط با سایر سرویس ها با استفاده از پروتکل هایی نظیرLDAP، IMAP، SNMP، NNTP، POP3، HTTP، COM (در ویندوز) و بسیاری دیگر حمایت می کند. php دارای پشتیبانی برای تبادل اطلاعات پیچیده WDDX بین تقریبا تمام زبان های برنامه نویسی تحت وب است. استفاده از این زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت بسیار کاربردی و موثر است.

لطفا با کلیک بر روی سوالات زیر به مقاله مورد نظر رفته و پاسخ را مطالعه نمایید:

لطفا نظرات خود را در مورد مقالات آموزش PHP با ما در میان بگذارید و یا در صورت داشتن اطلاعات بیشتر آنها را در بخش نظرات با شرکت طراحی سایت مبنا و سایر همراهان ما به اشتراک بگذارید.

قبل از این از همراهی همیشگی شما نسبت به مقالات طراحی سایت تشکر ویژه می نماییم.

PHP چیست؟

PHP یک زبان برای برنامه نویسی می باشد. اما یک زبان کامل نمی باشد و اصطلاحا یک زبان اسکریپ نویسی ست؛ در مبحث اسکریپ نویسی با آن آشنا خواهید شد.

PHP ابتدا از کلمه Personal Home Pages که توسط سازنده آن معرفی شده بود، آمده است. اما به مرور زمان مخفف کلمه Hypertext Preprocessor  به معنای پیش پردازنده ی ابر متن می باشد. برای آشنایی با تاریخچه PHP، قسمت تاریخچه ی آن را مطالعه نمایید.

PHP در زبان برنامه نویسی وب برای طراحی سایت ، یک متد ایجاد می نماید که طراح سایت می تواند با صدا کردن آن در بین کد های html، از آن استفاده نماید.

امروزه php  از محبوترین زبان های برنامه نویسی تحت وب می باشد. این زبان خاصیت ارتباط با تمام نرم افزارهای دیتابیس موجود را نیز دارد. گرچه امروزه در طراحی سایت ، طراحان سایت برای بخش های مختلف سایت خود از زبان ها و ابزارهای مختلف ایجاد می کنند.

اگر چه که خروجی تمامی این نرم افزار ها و برنامه یک فایل html خواهد بود، که وب سایت و اطلاعات ما را نمایش خواهد داد.

تاریخچه زبان PHP چیست؟

زبان PHP اولین بار در سال 94 میلادی توسط Rasmus Lerdorf ارائه شد. و در ابتدا مخفف صفحه اصلی شخصی ( personal home page ) بود. اما با پیشرفت و جلو رفتن علم طراحی سایت ، معنای این کلمه تغییر یافت؛ امروزه در طراحی سایت به معنای پیش پردازنده ی متن بزرگ (Hypertext Preprocessor ) شناخته می شود.

منظور از این پیش پردازنده این می باشد که PHP  قبل از html به پردازش صفحات وب می پردازد. معمولا عملگر های نوشته شده با PHP مثل یک متد کار می کنند که قبل از هر کلیک اتفاق خواهند افتاد.

اسکیریپ نویسی چیست؟

اسکریپت نویسی نوعی از زبان های برنامه نویسی می باشند که از روی زبان های اصلی ساخته شده اند. به طور ساده بخواهیم زبان های اسکیریپ را تعریف کنیم، نمونه ی کوچک شده ی برنامه های بزرگ در طراحی سایت می باشند.

معمولا به جای نوشتن کد های طولانی در برنامه ها از اسکریپ ها استفاده می شوند. اسکیریپ ها مثل یک متد می باشند که در صورت نیاز در برنامه و یا وب سایت می توانیم آن متد را صدا بزنیم و از آن استفاده نماییم.

جاوا اسکریپ، VB اسکیریپ و PHP  از جمله برنامه هایی هستند که در اسکیریپ نویسی به ما کمک می نمایند.

امروزه PHP را یک زبان اسکیریپ نویسی  در طراحی سایت ها می نمامند.

PHP از چه قسمت هایی تشکیل شده است؟

در طراحی سایت ، طراحان وب سایت، PHP  را به سه قسمت تقسیم می نمایند:

  • هسته زبان: هسته ی زبان همانطور که از اسمش پیداست، بر روی زبان و کد ها کار می نماید. هسته ی زبان ابتدا کد ها را ترجمه می نماید، و سپس تمام کد ها را خط به خط اجرا می نماید.
  • واسط سرویس دهنده وب : بعد از ترجمه کد ها و اجرا آنها توسط هسته ی زبان، واسط سرویس دهنده، ارتباط بین PHP و سرویس دهنده ی اینترنتی را بر قرار می نماید.
  • ماژول های تابع : ابزار و کد های از قبل نوشته شده ایست که بر روی نرم افزار PHP قرار دارد و به ما در کد نویسی سریع تر و بهتر کمک فراوانی خواهند نمود؛ که برای نوشتن این کد ها زمان زیادی نیاز بود، که وقت ما را در طراحی سایت می گرفت.

 چرا از PHP استفاده می کنیم؟

مهمترین دلیل استفاده از PHP رایگان بودن آن و باز بودن کدهای آن می باشد. در طراحی سایت به صورت حرفه ایی، طراحان سایت ها، برای اینکه طراحی وب سایت شان دزدیده نشود و طرح های آن ها توسط افراد دیگر استفاده نشود، کدهای برنامه خود را می بندند؛ اما وب سایت های نوشته شده با PHP، این امکان را از طراحان سایت گرفته است و تمام کدها را در اختیار کاربران قرار داده است.

در زیر مهمترین دلایل استفاده ما از PHP را آورده ایم :

  1. سرعت و امنیت بالا برای وب سایت از نظر هک نشدن توسط مهاجمان وب
  2. اتصال به تمام دیتابیس های موجود و ارتباط سریع و راحت با آنها
  3. کدها در PHP رایگان بوده و در دسترس می باشند و سورس کد ها نیز کاملا باز می باشند
  4. یادگیری PHP ساده تر بوده و برنامه نویسی با آن بسیار ساده می باشد
  5. طراحان سایت با توجه به نیازهایشان می توانند آن را پیکر بندی کنند و قابلیت انعطاف پذیری بالای آن
  6. تعدادی زیادی از این نرم افزار برای طراحی سایت استفاده می نماید، و این باعث می شود افراد زیادی به توسعه آن کمک کنند
  7. بر روی همه ی سیستم عامل های موجود قابل اجرا می باشد.

کاربرد زبان PHP در طراحی وب چیست؟

زبان PHP یک زبان اسکریپت نویسی برای طراحی سایت و صفحات وب می باشد.

PHP برای خلاصه کردن کدهای صفحات وب بسیار تاثیر گذار می باشد. توسط PHP ما توابع و متدهایی در طراحی سایت تعریف می کنیم، و هر زمان که نیاز به استفاده آنها داشته باشیم در برنامه استفاده می نماییم و یا آن تابع و متد را فراخوانی می کنیم.

PHP همچنین برای مدیریت سیستم های پایگاه داده نیز کاربرد دارد. توسط این زبان و برنامه می توانیم از پایگاه داده خود استفاده بهینه و بهتری داشته باشیم و از هدر رفتن اضافی فضای پایگاه داده نیز جلوگیری نماییم.

میزان بهینه سازی در PHP چقدر می باشد؟

PHP مهترین کاری که در بهینه سازی انجام میدهد، به اینگونه است که با ایجاد ساختاری کوچک تر و کم حجم تر از از فایل ها و کد هایث ترجمه شده و کامپایل شده، و ضمن حفظ کیفیت و عملکرد آنها، کد ها را برای ما با حجمی بسیار پایین تر ترجمه می کند، که در طراحی سایت برای ما بسیار مفید خواهند بود.

فایل های خروجی بدست آمده از PHP که فایل های html می باشند، بسیار کم حجم تر از سایر نرم افزار ها و زبان های برنامه نویسی می باشد.

همچنین در میزان ذخیره اطلاعات در پایگاه داده برنامه و یا وب سایت به گونه ایی عمل می نماید که از هدر رفتن بی دلیل فضای ذخیره سازی و ذخیره تکراری و بی دلیل اطلاعات جلوگیری شود.

بسیاری از متغییر ها در PHP را با علامت $  تعریف می نماید و دیگر نیازی به تعریف میزان و حجم آن متغییر نمیباشد، و خود PHP بسته به مقدار گرفته شده از کاربر، اندازه آن را در نظر می گیرد؛ و این کار باعث می شود از فضا های هدر رفته برای ذخیره حجم در نظر گرفته شده برای متغییر ها کاسته شود. 

PHP چگونه کار می کند؟

ما توسط PHP ابتدا کد های مورد نیاز را در طراحی سایت تولید می نماییم. کد های تولید شده شباهت زیادی به کدهای زبان های C  دارند.

پس از تولید کد و لینک کردن آن به پایگاه داده مورد نظر، PHP آنها را کامپایل و ترجمه کرده و خروجی html به ما می دهد.

برای توضیح بهتر باید بگوییم PHP  مانند یک فیلتر عمل می نماید؛ به این صورت که ورودی را مانند یک متن و کد می گیرد و خروجی را به صورت یک فایل چند رسانه ایی html نمایش می دهد.

خروجی هایی که بهترین حالت ممکن بهینه شده و دارای حجم کم و کیفیت بسیار بالا می باشند.

در طراحی سایت بسیاری از وب سایت ها امروزه از PHP استفاده شده است. وب سایت معروف یاهو را می توانیم به عنوان مثال به شما معرفی نمایم، که در بخش های زیادی از وب سایت خود از PHP استفاده نموده است؛ همچنین خود این وب سایت از حامیان بزرگ PHP می باشد. 

PHP 5  چیست؟

جدیدترین نسخه ارائه شده توسط PHP ورژن PHP 5 می باشد که جایگزین ورژن 4 آن شده است.

کامل بودن این ورژن به حدی است که کمپانی رقیب Microsof که تولید کننده زبان Asp.net  می باشد را به تکاپو انداخته تا ورژنی جدید از زبان برنامه نویسی وب خود را برای طراحی سایت اراءه بدهد، تا از رقیب خود عقب نماد.

ورژن PHP 5 با توجه به امر شی گراء بودن برنامه نویسی، رویای طراحی وب سایت را به آن شکلی که فکر می کنیم محقق نموده و طراحی سایت را بسیار ساده تر نموده است. 

پایگاه داده PHP چیست؟

PHP از تمام پایگاه های داده مثل SQL , my SQL , oracle و... پشتیبانی می نماید.

اما بهترین پایگاه داده برای آن my SQL  می باشد، که خود کمپانی ارائه دهنده ی PHP آن را کاربران پیشنهاد می کند.

برای کار با PHP  ابتدا باید My SQL را بر روی سیستم خود نصب نماییم. ضمنا توجه داشته باشید که برای طراحی سایت و نمایش آن بر روی سیستم شخصی خود، باید ابتدای امر یک سرور مجازی بر روی سیستم خود ایجاد نماییم؛ و بعد از آماده شدن طرح سایت آن را بر روی بستر نت قرار دهیم.

تفاوت اسکریپت با زبان برنامه نویسی چیست؟

اسکیرپت ها حتما باید توسط یک نرم افزار برنامه نویسی و تحت یک نرم افزار برنامه نویسی اجرا و کامپایل و ترجمه شوند، در حالی که تمام نرم افزارهای برنامه نویسی، در خود برنامه کامپایلر و مترجم دارند و خود اقدام به ترجمه کد ها می نمایند.

می توانیم بگوییم اسکریپت ها قسمتی از یک برنامه و نرم افزار برنامه نویسی می باشند، یک بخش کوچک شده از آن برنامه، که برای بسیاری از متدها به کمک نرم افزار برنامه نویسی و کد نویسی می آیند. مثل PHP که به برنامه نویسان تحت وب در طراحی سایت و ایجاد متد ها و اسکریپت های متفاوت کمک شایانی کرده است، تا طراحی سایت ها امروزه بسیار بهینه تر باشند.

برتری های PHP نسبت به رقبای خود چیست؟

PHP  نسبت به رقبای خود در زمینه طراحی سایت برتری های شاخص و بارزی دارد؛ برخی از رقبای PHP مانند:  Perl, JSP ColdFusion و ASP.NET که توسط کمپانی های مختلف ساخته شده اند، امروزه PHP را به عنوان رقیب اصلی خود در زمینه ی طراحی سایت می شناسند. امروزه PHP 5  که نسخه جدید ارائه شده توسط تقریبا رقبای خود مخصوصا زبان Asp.net را که کمپانی معروف Microsoft می باشد را جا گذاشته و در زمینه طراحی سایت محبوب ترین زبان برنامه نویسی تحت وب می باشد. 

این برتری ها  که باعث محبوبت و بارز شدن PHP شده است را در ذیل می خوانیم:

  • کارایی بالای PHP
  •  واسطه های گوناگون و متنوع برای ارتباط با سیستم های پایگاه اطلاعاتی
  •  کتابخانه داخلی برای انجام امور متداول و ایجاد این کتابخانه ها برای داشتن توابع مختلف
  •  هزینه پایین
  •  امنییت بالا
  • یکی از نکات مهم زبان PHP مستقل از محیط کار است، یعنی بدین صورت کار می کند که در تمامی کامپیوترها و سیستم عامل ها قابل اجرا است.
  • از دیگر برتری ها ی PHP  این می باشد که روی لینوکس، ویندوز و ... به سادگی اجرا میشود.

روش نصب PHP چگونه می باشد؟

شرکت طراحی سایت برای استفاده و نصب PHP باید این نکته را در نظر داشته باشد که تا یک سرور مجازی در اختیار نداشته باشد، نمی تواند از PHP و برنامه نویسی تحت وب و شبکه استفاده نماید؛ حتی قادر نخواهد بود خروجی برنامه های خود را تماشا کند.

پس ابتدا نیاز به نصب یک سرور مجازی داریم.

میتوانیم با دانلود سرور های مجازی مانند IIS و Apache، و نصب آن، سیستم خود را تبدیل به یک سرور مجازی نماییم. که البته برنامه Apache برای سرورمجازی شدن بسیار کامل تر و بهتر می باشد و کاملا با PHP هم خوانی نیز دارد.

سپس تا پایگاه داده ایی برای ذخیره اطلاعات بر روی سیستم مان وجود نداشته باشد، استفاده از PHP سودی برای ما نخواهد داشت، زیرا تمام اطلاعات بعد از یک بار اجرا به دلیل ذخیره نشدن، از دست خواهد رفت.

همانطور که در مطالب گذشته گفتیم، PHP با تمام پایگاه های داده همخوانی دارد، اما کمپانی ارائه دهنده PHP دیتابیس my SQL را به ما سفارش کرده است. پس my SQL را نیز نصب می نماییم.

بعد از تمام این مراحل، حال می توانیم نرم افزار برنامه نویسی PHP را که برای طراحی سایت می باشد، بر روی سیستم خود نصب نماییم و از آن برای طراحی سایت های دلخواه استفاده نماییم.

سفارش ما به شما دریافت ورژن PHP 5 که آخرین نسخه این نرم افزار در زمان حال می باشد.

در ادامه با آموزش گام به گام نرم افزار PHP آشنا خواهیم شد.

ثابت ها در PHP

ثابت، یک شناسه (نام) برای یک مقدار ساده است. مقدار ثابت ها در طول اسکریپت تغیر نمی کند. یک نام ثابت معتبر با یک حرف یا زیر خط شروع می شود. (در ثابت ها نباید از علامت $ استفاده کرد)

نکته: برخلاف متغیر ها، ثابت ها به طور خود کار در سراسر اسکریپت استفاده می شوند.

ایجاد ثابت در PHP

برای ایجاد یک ثابت در طراحی سایت ، از ساختار ()define استفاده کنید.

define(name, value, case-insensitive)

پارامترها:

name: تعیین نام ثابت

value: تعیین مقدار ثابت

case-insensitive: مشخص میکند که آیا نام ثابت باید به حروف حساس باشد یا نه

مثال زیر نمونه ای از نام است که به حروف حساس است:

<?php
define("GREETING", "Welcome to Sitedesign-co.com!");
echo GREETING;
?>

ثابت ها سراسری (Global) هستند

ثابت ها به طور اتومات Global هستند و می تواند در سراسر اسکریپت استفاده شوند. در مثال زیر از یک ثابت در داخل یک تابع استفاده شده است حتی اگر در خارج از تابع تعریف شده است:

<?php
define("GREETING", "Welcome to W3Schools.com!");

function myTest() {
echo GREETING;
}

myTest();
?>

آرایه ها در php

Php یکی از زبان های برنامه نویسی پر طرفدار برای طراحی سایت است. در این بخش از آموزش php قصد داریم مبحث آرایه ها در php را مطرح کنیم. یک آرایه، چندین مقدار را در یک متغیر ذخیره می کند:

<?php
$vehicles = array("car", "bus", "bicycle");
echo "I like " . $ vehicles[0] . ", " . $ vehicles[1] . " and " . $vehicles[2] . ".";
?>

آرایه چیست؟

آرایه یک متغیر خاص است، که می تواند در یک زمان بیش از یک مقدار را به خود بگیرد. برای مثال اگر شما دارای یک لیست از اقلام (مثلا لیستی از خودرو) هستید، ذخیره کردن اتومبیل ها در یک متغیر واحد می تواند شبیه به زیر خواهد بود:

$vehicles1 = "car";
$vehicles2 = "bus";
$vehicles3 = "bicycle";

یک آرایه می تواند مقادیر بسیاری را تحت عنوان یک نام قرار دهد. در این صورت شما می توانید با مراجعه عدد شاخص به مقادیر دسترسی داشته باشید.

ایجاد یک آرایه در PHP

در پی اچ پی، ساختار()array برای ایجاد یک آرایه مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این آرایه ها سه نوع هستند، آرایه های اندیس دار ( آرایه هایی با اندیس عدد)، آرایه های انجمنی (آرایه های دارای نام) و آرایه های چندبعدی (آرایه هایی شامل یک یا چند آرایه).

آرایه های اندیس دار (Indexed Arrays) در php

دو راه برای ایجاد آرایه نمایه وجود دارد.

1. اندیس ها را می توان به طور خودکار اختصاص داد (اندیس همیشه از 0 شروع می شود)

$vehicles = array("car", "bus", "bicycle");

2. به صورت دستی نیز می توان اندیس ها را وارد کرد:

$vehicles0 = "car";
$vehicles1 = "bus";
$vehicles2 = "bicycle";

طول آرایه

از ساختار count() برای تعیین طول (تعداد عناصر) در یک آرایه استفاده می شود.

<?php
$vehicles = array("car", "bus", "bicycle");
echo count($vehicles);
?>

آرایه های انجمنی (Associative Arrays) در PHP

آرایه های انجمنی آرایه هایی هستند که از کلیدهای اسمی که شما به آنها اختصاص داده اید، استفاده می کنند. آرایه های انجمنی نیز به دوصورت دستی و اتوماتیک اختصاص داده می شوند.

برای مثال:

$age = array("Jon"=>"35", "jack"=>"37", "losi"=>"43");

متغیرها در PHP

در طراحی سایت متغیرها در واقع محلی برای ذخیره اطلاعات می باشند.

ایجاد متغیرهای PHP

در PHP، یک متغیر با علامت $ شروع می شود، و در ادامه نام متغیر نوشته می شود. در مثال زیر متغیر txtعبارت Hello world! را در خود ذخیره میکند، متغیر x مقدار 5 و متغیر y مقدار 10.5 را حفظ می کند.

<?php
$txt = "Hello world!";
$x = 5;
$y = 10.5;
?>

نکته: وقتی یک متن را به یک متغیر اختصاص می دهید باید آن را در داخل علامت کوتیشن ("متن") قرار دهید.

نکته: برخلاف سایر زبان های برنامه نویسی در طراحی سایت ، PHP هیچ دستوری برای اعلان متغیر ندارد. در واقع متغیر ها همزمان با اختصاص یک مقدار به آن ها ایجاد می شوند.

متغیرهای PHP

یک متغیر می تواند یک نام کوتاه (مانند x و y) و یا یک نام توصیفی (سن، نام ماشین، حجم کلی) داشته باشد.

قوانین متغیرهای PHP:

• همانطور که در بالا نیز ذکر شد یک متغیر با قرار گیری علامت $ قبل از نام متغیر نوشته می شود.

• نام متغیر باید با یک حرف و یا کاراکتر زیرخط شروع شود

• نام متغیر نمی تواند با عدد آغاز شود.

• نام متغیر می تواند تنها شامل کاراکترهای عددی، حروف الفبا و زیرخط باشد.

• نام متغیر ها به کوچک و بزرگ بودن حروف حساس هستند (age$ و AGE$ دو متغیر متفاوت هستند.)

PHP یک زبان بی قاعده است.

PHP به طور خودکار، متغیر را بسته به مقدار آن به نوع داده صحیح تبدیل می کند. در سایر زبان های برنامه نویسی در طراحی سایت ، مانند C ++، C و جاوا، برنامه نویس باید نام و نوع متغیر را قبل از به کار بردن آن، اعلام کند.

محدوده متغیرهای PHP

در پی اچ پی، متغیرها را می توان در هر نقطه از اسکریپت اعلام کرد. محدوده ی یک متغیر بخشی از اسکریپت است که در آن متغیر می توان اشاره / استفاده شود. PHP دارای سه محدوده مختلف برای متغیرها است:

• محلی (local) : متغیر اعلام شده در داخل ساختار، دارای یک محدوده محلی است و تنها در داخل تابع، قابل دسترسی است.

مثال:

<?php
function myTest() {
$x = 5; // local scope
echo "<p>Variable x inside function is: $x</p>";
}
myTest();

// using x outside the function will generate an error
echo "<p>Variable x outside function is: $x</p>";
?>

• جهانی (global) : متغیر اعلام شده در خارج از ساختار، دارای یک دامنه جهانی است و تنها در خارج از تابع، قابل دسترسی است.

مثال:

<?php
$x = 5; // global scope

function myTest() {
// using x inside this function will generate an error
echo "<p>Variable x inside function is: $x</p>";
}
myTest();

echo "<p>Variable x outside function is: $x</p>";
?>

• ایستا (static)

رشته ها در php

در طراحی سایت با php یک رشته، توالی کاراکترها است، مانند "سلام جهان ! ". در این بخش برخی از ساختارهای رایج برای اداره رشته ها را برای شما کاربران عزیز شرح می دهیم.

بدست آوردن طول رشته ها

ساختار پی اچ پی ()strlen، برای تعیین طول یک رشته استفاده می شود. مثال زیر بیانگر طول رشته "سلام جهان!" است. که خروجی آن برابر 10 است.

<?php
echo strlen("سلام جهان!"); // outputs 10
?>

محاسبه تعداد کلمات در یک رشته

ساختار پی اچ پی ()str_word_count ، تعداد کلمات در یک رشته را محاسبه می کند. خروجی کد زیر، 2 است.

<?php
echo str_word_count("سلام جهان!"); // outputs 2
?>

معکوس کردن یک رشته

تابع پی اچ پی ()strrev، یک رشته را معکوس می کند. خروجی کد زیر، معادل " !ناهج مالس" است.

<?php
echo strrev("سلام جهان!"); // outputs !ناهج مالس
?>

جستجو برای یک متن خاص در داخل یک رشته

تابع ()strpos در طراحی سایت با PHP برای این منظور استفاده می شود. در مثال زیر، عبارت جهان را در رشته "سلام جهان!" جستجو می کنیم:

<?php
echo strpos("سلام جهان!", "جهان"); // outputs 5
?>

نکته: در مثال بالا موقعیت اولین کاراکتر برابر با صفراست نه یک!

جایگزینی متن در داخل یک رشته

ساختار()str_replace در php، برخی از کاراکترها را با برخی از کاراکترهای دیگر در یک رشته جایگزین می کند. در مثال زیر متن "جهان" را با " دنیا" جایگزین کرده ایم. خروجی آن به صورت روبه رو خواهد بود: سلام دنیا!

<?php
echo str_replace("جهان", "دنیا", "سلام جهان!"); // outputs سلام دنیا!
?>

حلقه for و foreach در php

حلقه for در php

در طراحی سایت ، حلقه for در php، یک بلوک کد را در زمان های مشخص اجرا می کند. حلقه for زمانی استفاده می شود که شما در پیشبرد، اطلاع دارید که چند بار اسکریپت باید اجرا شود.

عناصر معنایی این حلقه به شرح زیر است:

for (init counter; test counter; increment counter) {
کد اجرا می شود;
}

پارامترها:

• مقدار دهی اولیه (init counter): مقدار دهی اولیه ارزش شمارنده حلقه

• شرط حلقه (t)est counter: تکرار هر حلقه را ارزیابی می کند.اگر ارزیابی صحیح (TRUE) باشد، حلقه ادامه پیدا می کند. و اگر اشتباه (FALSE) باشد، حلقه خاتمه می یابد.

• گام حلقه(increment counter): مقدار شمارنده حلقه را افزایش می دهد.

مثال زیر اعداد 0 تا 10 را نشان می دهد.

<?php
for ($x = 0; $x <= 10; $x++) {
echo "The number is: $x <br>";
}
?>

حلقه foreach در پی اچ پی

حلقه foreach در آرایه ها فقط کاربرد دارد، و به منظور حلقه دار کردن هر جفت کلید/ مقدار در آرایه ها مورد استفاده قرار کی گیرد. عناصر معنایی این حلقه در طراحی سایت مطابق زیر است:

foreach ($array as $value) {
کد اجرا می شود;
}

برای هر تکرار حلقه، مقدار عنصر آرایه موجود ( array$) با value$ تعیین می شود و اشاره گر آرایه در هر بار یک گام پیش می رود تا زمانی که به آخرین عنصر آرایه دست پیدا کند.
در مثال زیر، یک حلقه نشان داده شده است که خروجی مقادیر در آرایه رنگ (colors$) خواهد بود:

<?php
$colors = array("red", "green", "blue", "yellow");

foreach ($colors as $value) {
echo "$value <br>";
}
?>

انواع داده ها در php

همانطور که قبلا گفته شد متغیرها در php ، داده های مختلفی را در خود ذخیره می کنند. و انواع مختلف داده ها، وظایف مختلفی را در طراحی سایت انجام می دهند.

php انواع داده زیر را پشتیبانی می کند:

• داده های رشته ای (در بخش رشته ها در php به طور مفصل توضیح داده شده است)
• داده های عدد صحیح
• داده های شناور ( اعداد اعشاری)
• داده های بولی
• آرایه ها (در بخش آرایه ها در php مفصلا شرح داده شده اند.)
• داده های تهی (NULL)
• منابع
• داده های موضوعی

اعداد صحیح در php

همانطور که می دانید، اعداد صحیح، مجموعه ای از اعداد بدون اعشار هستند. قوانین اعداد صحیح به منظور کاربرد در طراحی سایت به شرح زیر است:

• عدد صحیح باید حداقل حاوی یک عدد (0-9) باشد.
• عدد صحیح نمی تواند شامل کاما و یا فاصله باشد.
• عدد صحیح نباید دارای اعشار باشد.
• عدد صحیح می تواند مثبت یا منفی باشد.

در مثال زیر x$ یک عدد صحیح است. تابع ()var_dump نیز در php بیانگر نوع و ارزش داده است.

<?php
$x = 5985;
var_dump($x);
?>

داده شناور در php

داده شناور (عدد ممیز شناور) در طراحی سایت ، یک عدد با نقطه اعشار یا یک عدد در شکل نمایی است. در مثال زیر x$ یک شناور است. تابع ()var_dump در php به نوع داده و مقدار آن برمی گردد:

<?php
$x = 10.365;
var_dump($x);
?>

بولی در php

یک بولی نشان دهنده وجود دو حالت است: درست یا غلط. بولی ها اغلب در آزمون شرطی استفاده می شوند.

$x = true;
$y = false;

موضوع در php

یک موضوع (هدف) نوعی داده است که داده و اطلاعات مربوط به چگونگی فرآیند و پروسه آن داده را ذخیره می کند. در php یک object باید صریحا اعلام شود. ابتدا باید یک کلاس برای موضوع انتخاب کنیم. بدین منظور از کلمه کلیدی class استفاده می کنیم. یک کلاس، ساختاری است که می تواند شامل ویژگی ها و روش ها می باشد.

<?php
class Car {
function Car() {
$this->model = "VW";
}
}

// create an object
$herbie = new Car();

// show object properties
echo $herbie->model;
?>

مقدار NULL (تهی) در PHP

 NULL یک نوع داده خاص است که می تواند تنها یک مقدار ا ه خود بگیرد: NULL

متغیر با نوع داده NULL، متغیری است که هیچ مقدار معینی به آن اختصاص داده نشده است. اگر یک متغیر بدون مقدار ایجاد شود، به طور خودکار مقدار NULL به آن اختصاص داده می شود. متغیرها همچنین می توانند با تنظیم مقدار NULL برای آنها، تخلیه شوند.

<?php
$x = "Hello world!";
$x = null;
var_dump($x);
?>

داده منبع در PHP

نوع منبع خاص، یک نوع داده واقعی نیست. در واقع ذخیره سازی یک مرجع برای توابع و خروجی منابع به php است. یک مثال معمول از این نوع داده در طراحی سایت ، تماس پایگاه داده است.

کوکی ها در php

همانطور که قبلا نیز گفته شد، php یکی از زبان های برنامه نویسی در طراحی سایت است. این زبان در چند سال اخیر طرفداران زیادی را در طراحی سایت پیدا کرده است. در این بخش از آموزش php، قصد داریم کوکی ها در php را برای شما کاربران عزیز شرح دهیم.

کوکی چیست؟

یک کوکی اغلب برای شناسایی یککاربر استفاده می شود. کوکی در واقع یک فایل کوچک است که سرور بر روی کامپیوتر کاربر آن را تعبیه کرده است. هربار که همان کامپیوتردر مرورگر یک صفحه را جستجو می کند، کوکی ها هم ارسال می شوند. با استفاده از php شا قادر به ایجاد و بازیابی کوکی ها خواهید بود.

ایجاد کوکی ها با پی اچ پی

کوکی با تابع ()setcookie ایجاد می شود. در این ساختار، تنها پارامتر نام مورد نیاز است. تمام پارامترهای دیگر اختیاری هستند.

setcookie(name, value, expire, path, domain, secure, httponly);

ایجاد / بازیابی کوکی با استفاده از php

در مثال زیر، یک کوکی با نام کاربر (user) با مقدار «John Doe» ایجاد کرده ایم. کوکی پس از 30 روز به پایان می رسد. علامت "/" بدان معنی است که کوکی در سراسر وب سایت در دسترس است (در غیر این صورت، می توانید دایرکتوری مورد نظر خود را انتخاب کنید). پس از آن ما مقدار کوکی "کاربر" را (با استفاده از متغیر جهانی COOKIE_$) بازیابی کردیم. ما همچنین از تابع ()isset برای اطلاع از تنظیم کوکی استفاده کردیم:

<?php
$cookie_name = "user";
$cookie_value = "John Doe";
setcookie($cookie_name, $cookie_value, time() + (86400 * 30), "/"); // 86400 = 1 day
?>
<html>
<body>

<?php
if(!isset($_COOKIE[$cookie_name])) {
echo "Cookie named '" . $cookie_name . "' is not set!";
} else {
echo "Cookie '" . $cookie_name . "' is set!<br>";
echo "Value is: " . $_COOKIE[$cookie_name];
}
?>

</body>
</html>

نکته: توجه داشته باشید که ساختار ()setcookie باید قبل از تگ html در طراحی سایت آورده شود.

نکته: مقدار کوکی به طور خودکار در هنگام ارسال کوکی، URL رمز گذاری شده است، و به طور خودکار در هنگام دریافت، رمزگشایی می شود (برای جلوگیری از رمزگذاری URL، از ()setrawcookie استفاده کنید).

تغییر مقدار کوکی

برای تغییر یک کوکی، تنها باید مجددا کوکی را با استفاده از ساختار ()setcookie تنظیم کنید.

حذف یک کوکی

برای حذف یک کوکی، یک تاریخ انقضا قبل از تابع ()setcookie تنظیم کنید.

<?php
// set the expiration date to one hour ago
setcookie("user", "", time() - 3600);
?>
<html>
<body>

<?php
echo "Cookie 'user' is deleted.";
?>

</body>
</html>

اعتبارسنجی ایمیل و URL در PHP5

یکی از زبان های برنامه نویسی پرکاربرد در طراحی سایت ، php است. در این بخش از مقالات آموزش php ، قصد داریم تا چگونگی اعتبارسنجی ایمیل و URL در PHP5 را برای شما همراهان عزیز توضیح دهیم. در این بخش از مقالات آموزش طراحی سایت با ما همراه باشید.

اعتبارسنجی نام در PHP

کد زیر یک راه ساده برای بررسی فیلد (بخش) نام است، در صورتی که فیلد نام تنها شامل حروف و فضای خالی باشد. اگر مقدار بخش نام معتبر نباشد، یک پیغام خطا ذخیره می کند.

$name = test_input($_POST["name"]);
if (!preg_match("/^[a-zA-Z ]*$/",$name)) {
$nameErr = "تنها متن و فاصله معتبر است.";

تابع ()preg_match، یک رشته را برای الگو جستجو می کند، اگر الگو وجود داشته باشد، عبارت صحیح (true) را برمی گرداند در غیر این صورت عبارت نادرست (false).

اعتبارسنجی پست الکترونیک در PHP

ساده ترین و امن ترین راه برای بررسی اینکه آیا یک آدرس ایمیل به خوبی شکل گرفته است یا نه، استفاده از تابع ()filter_var در PHP است. در کد زیر، اگر آدرس ایمیل به خوبی شکل نگرفته باشد، پیام خطا ذخیره می شود:

$email = test_input($_POST["email"]);
if (!filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) {
$emailErr = "Invalid email format";
}

اعتبارسنجی URL در PHP

کد زیر در طراحی سایت با php برای بررسی اعتبار ترکیب آدرس URL مورد استفاده قرار می گیرد. اگر ترکیب آدرس URL معتبر نباشد، یک پیغام خطا ذخیره می شود:

$website = test_input($_POST["website"]);
if (!preg_match("/\b(?:(?:https?|ftp):\/\/|www\.)[-a-z0-9+&@#\/%?=~_|!:,.;]*[-a-z0-9+&@#\/%=~_|]/i",$website)) {
$websiteErr = "Invalid URL";
}

کنترل استثنا در PHP

در این قسمت از آموزش طراحی سایت قصد داریم در مورد کنترل استثنا در PHP صحبت کنیم. این بخشی از آموزش php محسوب می شود. با ما همراه باشید.

پردازش استثنا در PHP

در طراحی سایت با php، استثناها برای تغییر جریان طبیعی یک اسکریپت در صورتی که یک خطای مشخص رخ دهد، مورد استفاده قرار می گیرد.

استثنا چیست؟

طراحی سایت با PHP 5 برای مقابله با خطاها یک روش جدید را ارئه کرد. پردازش استثناها برای تغییر جریان عادی اجرای کد، در صورت بروز یک وضعیت خطای مشخص رخ دهد، مورد استفاده قرار می گیرد. این وضعیت یک استثنا نامیده می شود.

این چیزی است که به طور معمول در هنگام بروز استثنا اتفاق می افتد:

• حالت کد فعلی ذخیره می شود.

• کد استثنا با یک تابع کنترل استثنا از پیش تعیین شده، تعویض می شود.

• بسته به موقعیت، کنترل کننده ممکن است اجرا را از حالت کد ذخیره شده و یا محدوده اجرای اسکریپت بازیابد و یا اسکریپت را از موقعیت های مختلف در کد ادامه دهد.

روش های مختلف رفع خطا به شرح زیر است:

• استفاده پایه ای از استثنا

• ایجاد یک کنترلر استثنا سفارشی

• استثنا چندگانه

• پرتاب مجدد استثنا

• تنظیم یک کنترل استثنا سطح بالا

نکته: استثنا باید تنها در شرایط خطا استفاده شود و نباید در یک نقطه مشخص، به مکان دیگری در کد جهش داشته باشد.

قوانین استثنا در php

• کد ممکن است برای کمک به اخذ استثنا بالقوه در یک بلوک آزمایشی احاطه شده باشد.

• هر بلوک آزمایشی و یا اصطلاحا "throw" باید حداقل دارای یک بلوک اخذ شده (catch block) متناظر باشد.

• بلوک های اخذ چندگانه می توانند برای اخذ کلاسه های مختلف استثنا مورد استفاده قرار بگیرند.

• استثنا ها می توانند در بلوک اخذ در داخل بلوک آزمایشی، پرتاب (یا پرتاب مجدد) شوند.
برای یادگیری مطالب بیشتر در زمینه طراحی سایت با php می توانید سایر مقالاتی را که در بخش آموزش php ارائه شده است را مطالعه فرمایید.

ارسال نظر و نظرات ثبت شده
:
0 0
خوبه
ستاره :
5 2
میشه راهنماییم کنید!!!! من بین یادگیری زبان php و asp.net موندم کدوم به نظرتون بهتره؟
مدیریت : جفتشون خوب هستن و اگه می تونید هر جفتش و یاد بگیرید ولی من ASP.net بیشتر توصیه میکنم
سعید تهرانی :
0 0
سلام من سعید تهرانی هستم. از سایت مفید و زیبای شما لذت بردم. خدا قوت من در حال مطالعه php هستم و تازه کار.، در حال حاضر نیازمند یک سایت هستم تا بتوانم روی یکی از صفحات آن نقشه های گوگل مپ با تغییر lat , lon را نشان دهم. آیا در این زمینه میتوانید یک مثال کاربردی به من (که تازه کارهستم) معرفی کنید؟ در اینترنت چند کد آماده در این زمینه پیدا کردم ولی مفید نبودند. پیشا پیش از شما تشکر میکنم
sh :
0 0
سلام من html رو به طور کامل بلدم الان میخوام به طور حرفه ای طراحی سایت یاد بگیرم به نظرتون php در اولویت باشه یا css3
حسین :
0 0
منم راهنمایی کنید لطفا بین php و phyton کدوم پیشنهاد میکنید
راستین :
0 0
سلام من از طرف تیم طراحی سایت راستین وب از شما و همکارانتان تشکر می کنم. آموزش های شما بسیار به افراد تیم ما کمک کرده و باعث پیشرفت ما شده. خدا قوت