برای آشنایی با مبحث ورد پرس ابتدا باید به این سوال پاسخ دهیم:
ورد پرس چیست؟ word press چیست؟
برا آشنایی با ورد پرس بر روی سوال ورد پرس چیست؟ کلیک نمایید و مطالب مربوط به آن را مطالعه نمایید.
سپس بعد از آشنایی مختصر با ورد پرس، می توانید بخش تاریخچه ورد پرس را با کلیک بر روی سوال زیر مطالعه نمایید، و شناختی از تاریخچه آفرینش آن بدست آورید.
تاریخچه ورد پرس چیست؟
در ادامه مقالات آموزش ورد پرس با بخش های ورد پرس آشنا خواهیم شد:
بخش های ورد پرس چیست؟
سپس به معرفی ویژگی های ورد پرس می پردازیم.
ویژگی های ورد پرس چیست؟
ویژگی هایی که امروزه ورد پرس را تبدیل به محبوب ترین ابزار وبلاگ نویسی کرده است، البته با توجه به اینکه می توان در طراحی سایت نیز از این ابزار استفاده نمود، اما بهتر است برای طراحی سایت به سمت روش های اصولی طراحی سایت که بهینه سازی سایت در آن رعایت شده است، و توسط شرکت های معتبر طراحی سایت ارائه می شود برویم.
آیا از امکاناتی که ورد پرس در اختیار کاربران قرار می دهد خبر دارید؛ اگر اطلاعاتی در این زمینه می خواهید بر روی سوال زیر کلیک نمایید:
امکانات ورد پرس چیست؟
در ادامه مقالات این بخش به سوالات زیر پاسخ می دهیم، که شما می توانید با کلیک بر روی هر سوال به بخش مربوطه رفته و جواب سوالات را مطالعه نمایید:
ساخت محتوا در ورد پرس چگونه می باشد؟
دلایل استفاده از ورد پرس چیست؟
ورد پرس بهتر است یا جوملا؟
وب سایت های قابل ساختن با ورد پرس چیست؟
وضیعت ورد پرس در موتورهای جست و جو چیست؟
هاست ورد پرس چیست؟
آیا می دانید اسکار چیست؟
اشتباه نکنید و آن را با جایزه اسکار اشتباه نگیرید. اسکار نام ورژن جدید ورد پرس می باشد که در ادامه مقالات ورد پرس به معرفی ورژن جدید و محبوب ورد پرس، با نام اسکار می پردازیم؛ این ورژن مزیت های فراوانی نسبت به ورژن های قبلی خود دارد.
Word press چیست ( ورد پرس چیست)؟
ورد پرس یا word press یک سیستم مدیریتی برای محتوا وب سایت ها می باشد. یک cmsآماده می باشد که کمپانی ارائه دهنده آن را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار داده است. در طراحی سایت برای راحتی و سریع تر بودن ایجاد سایت از این cms های آماده استفاده می کنند. در طراحی سایت حرفه ای استفاده از این سیستم های مدیریت محتوا زیاد کارایی برای ما نخواهد داشت، زیرا ما قدرت افزودن ابزار های مختلف را به آن نداریم.در افزودن ابزار های مختلف، فقط امکان این را داریم که از ابزار های ارائه شده توسط طراحان استفاده نماییم.
این برنامه برای طراحی سایت ساده و وبلاگ ها ساخته شد، که یک برنامه اپن سورس می باشد و تحت مجوز GPL به دنیا معرفی شد.
زبان برنامه نویسی این برنامه مانند سایر برنامه ها و cms های آماده دیگر PHP می باشد.
پایگاه داده این برنامه My SQL می باشد. و برای بهتر بودن و بهینه سازی سایت با این روش بهتر است که از این پایگاه داده استفاده نماییم.
به طور برای بهینه سازی سایت خود بهتر است که از این cms های آماده استفاده نکنیم زیرا با وجود اینکه تمام موتور های جست و جو این cms ها را قبول دارند و آنها را می شناسد، اما طراحی سایت با روش های متداول طراحی سایت توسط شرکت های معتبر از جمله شرکت طراحی سایت طرح و پردازش مبنا، برای موتور های جست و جو معتبر تر بوده و در لیست جست و جو ی این ابزار های جست و جو رتبه ی بهتری خواهند داشت.
اما در کل برای راه اندازی یک وب سایت و طراحی سایت با سرعت بهتر می توانیم از این cms های آماده استفاده نماییم. زیرا راه اندازی سایت ها به این روش نیاز به دانستن علم طراحی سایت ندارد. البته به شرطی که نیازی به این موضوع در طراحی سایت ما حس نشود که محتوای مطالب ما قرار است در اینترنت و موتور های جست و جو سرچ شود.
مجوز GPL چیست؟
این مجوز یکی از مجوز های ارائه شده در زمینه تهیه نرم افزار های کامپیوتری می باشد، که توسط کمپانی های ناظر بر دنیای کامپیوتر و نرم افزار، به نرم افزار های تولید شده داده می شود، تا ارزش و اعتبار آنها در جهان به همگان معرفی شود.
میزان استاندارد های رعایت شده در نرم افزار ها باعث دریافت مجوز GPL خواهد شد.
اگر ما در زمینه برنامه نویسی و طراحی سایت می خواهیم فعالیتی انجام دهیم، باید این نکته را بدانیم، که اگر نرم افزاری را به مرحله تولید رساندیم حتما به اخذ این مجوز از مراجع ذیربط اقدام نماییم.
آرم این مجوز را که شاید بر روی بعضی از بسته های نرم افزاری اورجینال دیده باشیم به شکل زیر می باشد:
تاریخچه ورد پرس (word press) چیست؟
ابتدا باید به خالق این برنامه اشاره ویژه داشته باشم؛ "مت چارز مولنوگ" یک آمریکایی برنامه نویس دیگر که متولد ایالات تکزاس آمریکا می باشد، در سال 2003 میلادی تصمیم به ایجاد امکانات جدیدی برای قرار دادن عکس در مدیریت وبلاگ شخصی خود نمود.
طولی نکشید که این روش کار، او را به طراحی برنامه ایی برای مدیریت بهتر و راحت تر وبلاگ ها و سایت ها ترغیب نمود. او طی همکاری با Michel Valdrighi تصمیم به ساختن نرم افزار word press (ورد پرس ) نمودند.
ایشان در سال بعد یعنی سال 2004 میلادی اقدام به ایجاد سرویسی جذاب برای وبلاگ ها کردند، سرویسی که به صورت خودکار از بروز رسانی وبلاگ ها به سایرین نمایشی نشان می دهد. این امر باعث استقبال بیشتر مخاطبان جهان از نرم افزار تولید شده ی آنها شد. به طوری که چندین کمپانی رقیب به آنها درخواست همکاری ارسال نمودند.
اما جناب آقای مت مولنوگ در سال 2005 با انتشار نسخه ی باز ورد پرس در جهان باعث جذب مخاطبان زیاد برای نرم افزار خود بشود، زیرا در آن زمان کمپانی های رقیب حتی هزینه ارائه سیستم های مدیریت محتوای خود را نیز افزایش داده بودند.
طولی نکشید که برنامه word press (ورد پرس) جای خود را در زمینه طراحی سایت نیز باز نمود و تبدیل به یکی از ابزار سیستم مدیریت محتوا در طراحی سایت شد. به علت رایگان بودن استفاده از این ابزار امروزه مورد توجه بسیاری از شرکت طراحی سایت قرار گرفته است. اما باید توجه داشته باشیم در طراحی سایت خود اگر می خواهیم سایتی بهینه و مطابق متد های روز جهان باشیم نباید از این cms های آماده برای طراحی سایت خود استفاده نماییم، زیرا نمی توانیم در لیست موتور های جست و جو جایی داشته باشیم و مسلما نخواهیم توانست در زمینه بازاریابی اینترنتی و تجارت الکترونیک پیشرفتی داشته باشیم.
به طور کلی این سیستم بیشتر برای مدیریت وبلاگ ها استفاده می شود؛ و بهتر است در طراحی سایت های خود از سیستم های مدیریت محتوا که توسط شرکت طراحی سایت معتبر نوشته می شوند استفاده نماییم.
بخش های ورد پرس (word press) چیست؟
هر برنامه و نرم افزاری شامل بخش ها و قسمت های اصلی می باشد. برنامه ورد پرس نیز شامل سه بخش مهم می باشد، که باید با این قسمت ها آشنا باشیم و آنها را بشناسیم، تا بتوانیم در طراحی سایت و وبلاگ خود از امکانات این بخش ها استفاده نماییم.
ورد پرس شامل سه بخش می باشد که عبارتند از :
- بخش اول را بخش قالب یا پوسه می نامند: همانگونه که از اسم آن پیداست عبارت است از بخش مدیریتی بر روی قالب وب سایت ها و وبلاگ ها، که ورد پرس به ما این امکان را داده است که با استفاده از قالب های آماده ارائه شده در سیستم مدیریت محتوای آن قالبهای متفاوتی داشته باشیم و یا به آن اضافه نماییم. اضافه کردن قالب های آماده طراحی شده جدید از مزیت های ورد پرس می باشد، فقط باید توجه داشته باشیم که قالب های مخصوص به ورد پرس را انتخاب نماییم.
- بخش دوم را بخش ابزار ها و ماژول ها و افزونه ها می گویند: در این بخش ما با استفاده از ابزار ها و ماژول های ورد پرس می توانیم امکاناتی به وب سایت خود اضافه نماییم. مثلا ابزاری برای نمایش ساعت و آب و هوا و تاریخ شرعی بر روی سایت و وبلاگ خود قرار دهیم؛ یا ابزاری برای نمایش تبلیغات بر روی سایت خود گذاشته و اقدام به نمایش بنر و عکس های تبلیغاتی نماییم. همچنین می توانیم این افزونه ها و ابزار و ماژول ها را افزایش و از طراحان آنها خریداری نماییم، و به cms (سیستم مدیریت محتوا) خود اضافه نماییم.
- بخش سوم بخش مستندات و محتوا ورد پرس می باشد: که عبارت است از محتوای قرار گرفته بر روی وب سایت و وبلاگ و ایجاد تغییرات بر روی آن ، ایجاد دسته بندی و گروه بندی آنها و برقراری ارتباط بین مطالب قرار گرفته بر روی وب سایت و یا وبلاگ، که به ما در بهینه سازی سایت بسیار کمک خواهد کرد.
نکته: تمام این بخش ها از قبل توسط طراحان، طراحی شده و امکان اضافه کردن بخش های دیگر به آنها وجود ندارد؛ فقط ما می توانیم ابزار جدید که مخصوص ورد پرس می باشد را به آن اضافه کنیم و یا از قالب های مخصوص ورد پرس برای زیبای ظاهری و چینش محتوای وب سایت خود استفاده نماییم.
پس اگر قصد این را داریم که در طراحی سایت خود از چیدمان خاص و ابزار های خاص استفاده نماییم، بهتر از است به جای استفاده از cms های آماده، به سراغ طراحی اصولی سایت رفته و از ابتدا آن را طراحی نماییم. یا اگر توانایی طراحی سایت را ندارم آنرا به متخصصان طراحی سایت واگذار نماییم، تا در طراحی سایت مان نکات بهینه سازی سایت رعایت شود و سایت ما بهینه سازی از لحاظ قالب، ابزار و محتوا شود، تا از آن بتوانیم در بازاریابی اینترنتی بهره برده و یا نهایت استفاده را برای مخاطبان خود در امر آموزش و ارائه خدمات و اهدف وب سایت خود داشته باشیم.
ویژگی های ورد پرس چیست؟
ما نمی توانیم برای نرم افزار های آماده و سیستم های مدیرت محتوا ویژگی های خاص و زیادی را در نظر بگیر، اما هر برنامه حتی با توجه به داشتن معایب زیاد، می تواند مزیت هایی نیز داشته باشد.
ورد پرس ( word press ) نیز با توجه به نداشتن ویژگی های فراوان اما چند مزیت خوب نیز دارد، که البته در مقابل طراحی سایت با روش های اصولی طراحی سایت و بهینه سازی سایت ها، این ویژگی ها به چشم نمی آیند، زیرا در طراحی سایت که اصول طراحی وب سایت و بهینه سازی سایت در آنها رعایت شده باشد، تمام این ویژگی ها وجود خواهد داشت.
با این حال در اینجا سه ویژگی ورد پرس را برای شما عنوان می نماییم:
- انعطاف پذیری ورد پرس: برنامه وردپرس را برنامه ایی با انعطاف پذیری می نامند، زیرا بسیاری از کاربران بدون داشتن اطلاعاتی از کد نویسی می توانند با آن کار کرده و وب سایت و وبلاگ خود را مدیریت نمایند و مطالب آن را بروز رسانی نمایند. بسیاری از کاربران برای طراحی سایت خود به دلیل این مزیت از آن استفاده می نمایند، گرچه امروزه بسیاری از شرکت طراحی سایت نیز این قابلیت را برای سایت های خود قرار داده اند که مشتریان آنها با ورود به صفحه مدیریت بتوانند به راحتی و بدون دانستن علم کد نویسی مطالب را ویرایش و بروزرسانی نمایند. پس بهتر است به جای استفاده از ابزار آماده طراحی سایت برای داشتن وب سایتی که اصول بهینه سازی سایت در آن رعایت شده، طراحی را به شرکت های معتبر طراحی سایت واگذار نماییم.
- تنوع فراوان قالب ها: به علت گستردگی استفاده از ورد پرس نسبت به سایر cms های آماده، و درخواست قالبهای گوناگون توسط کاربران، طراحی قالبهای فروان برای این cms انجام شده که ما می توانیم توسط افزودن افزونه ها به قالبهای وبلاگ و وب سایت خود، از آنها استفاده کنیم. ولی باز، نکته در این است که ما چیدمان را در این قالب ها نمی توانیم تغییری دهیم و حتما باید تغییرات در همان چیدمان انجام شود. زیرا قالب نوشته شده و تغییر در آن نیاز به کدنویسی می باشد، ضمن اینکه بسیاری از کد های این قالب ها نیز بسته می باشد و طراحان حاضر به ارائه کد باز آن به دلیل جلوگیری از کپی شدن آن نمی باشند.
- شناخته شدن توسط موتور های جست و جو: طراحی سایت با استفاده از ورد پرس این امکان را به ما می دهد که وب سایت خود را به موتور های جست و جو معرفی نماییم. و همچنین موتور های جست و جو بتوانند وب سایت ما را شناسایی کنند. البته جست و جو در محتوای مطالب ما توسط این موتور ها منوط به طراحی سایت با روش بهینه سازی شده سایت می باشد، اصطلاحا باید تمام موارد به سئو در وب سایت ما رعایت شده باشد. اگر در طراحی موارد بهینه سازی سایت رعایت نشود، موتور های جست و جو در جست و جوی مطالب ما دچار مشکل خواهند شد. باید این مورد را در نظر بگیریم که وب سایت های طراحی شده توسط ورد پرس و سایر برنامه های cms آماده دارای سئو ی خوبی نمی باشند، پس موتور های جست و جو فقط در یافتن نام وب سایت می توانند به ما کمک نمایند و در موارد جست و جوی محتوا نمی توانند برای ما موثر باشند. پس بهتر از به سراغ طراحی سایت با روش های بهینه سازی سایت رفته و از آنها برای طراحی سایت خود استفاده نماییم. برای آشنایی بهتر با سئو و بهینه سازی سایت می توانید این بخش را با کلیک در اینجا مطالعه فرمایید.
امکانات ورد پرس چیست؟
امکاناتی که ورد پرس در اختیار ما قرار می دهد را با هم مطالعه می نماییم تا بتوانیم به نحو احسن اگر قرار است از آن در طراحی سایت خود استفاده کنیم، بهره مند شویم.
تعدادی از امکانات و قابلیت های ورد پرسرا در ذیل به شما معرفی می نمایم.
- ساختن محتوا و مطالب: در ساختن محتوا ورد پرس امکانات خوبی برای ما قرار داده است، از این جمله امکانات عبارت است از: قرار دادن رمز برای مطالب – قرار دادن آدرس جدا برای هر مطلب – ایجاد مطالب در چند صفحه ی پشت سر هم به جای گذاشتن اسکرول برای مطالب – آپلود کردن تصاویر و فایل های چند رسانه ای – فرستادن مطالب در تاریخ تنظیم شده بر روی سایت – گذاشتن شلک های معتبر در تایپ ها – دسته بندی مطالب – ابزار وبلاگ نویسی – ابزاری برای قرار دادن محتوا در ستون ها ی کناری – پیش نمایش پست ها؛ تمام اینها امکاناتی می باشد که ورد پرس به ما در ساخت محتوا در اختیار ما قرار می دهد. اگر ما دارای یک وبلاگ شخصی باشیم و قبلا یک وبلاگ برای خود راه اندازی کرده باشیم با این امکانات آشنا شده ایم.
- بایگانی و جست و جو در مطالب: امکان دیگری که ورد پرس در اختیار ما قرار می دهد گذاشتن جست و جو برای مطالبمان در حوزه وب سایت و یا وبلاگ خودمان می باشد. همچنین ورد پرس با توجه به داشتن پایگاه داده، اطلاعات را برایمان به طور خودکار می تواند ذخیره نماید.
- ایجاد بخش بحث و نظرات: ما توسط ورد پرس می توانیم بخش هایی برای گفت و گو برای کاربران ایجاد نماییم، همچنین می توانیم برای تمام مطالب خود قسمت نظرات را فعال نماییم و از نظرات کاربران استفاده نماییم.
- ایجاد لینکستان و مدیریت آن: می توانیم بخشی را توسط ورد پرس ایجاد نماییم که در آن لینک های پر کاربرد در اختیار کاربران قرار بگیرد. همچنین این بخش را مدیریت نماییم.
- افزودن ماژول و افزونه های جدید: می توانیم از ابزار جدید و ارائه شده توسط طراحان وب سایت، آنها را به سیستم مدیریت محتوا خود اضافه نماییم و از آنها در بخش های مختلف وب سایت و یا وبلاگ خود استفاده نماییم.
- مدیریت و سازماندهی مدیریت وب سایت: می توانیم با این امکان ورد پرس، بخش مدیریت وب سایت خود را نیز مدیریت نماییم. برای مدیران سطح دسترسی تعیین نماییم، پهنای باند وب سایت را کاهش دهیم و حتی دامنه خود را به فضای دیگر منتقل نماییم.
-
انتخاب قالب و ویرایش بخش های آن: ما از طریق ورد پرس می توانیم فقط قالب ها را انتخاب و بخش های آن و محتوای قرار گرفته در آن را ویرایش نماییم. ولی نمی توانیم در چیدمان آنها دخالتی داشته باشیم و چیدمان کلی را تغییر دهیم.
با توجه به امکاناتی که در وردپرس وجود دارد، این نکته در ذهن ما سوال به وجود می آورد که برای تغییرات پیشرفته تر باید چه کاری انجام دهیم؟ جواب این سوال ساده است، باید به سراغ طراحی وب سایت اصولی رفته و از شرکت های معتبر طراحی سایت در این زمینه استفاده نماییم تا بتوانند برای ما سایت هایی طراحی نمایند که اصول بهینه سازی سایت در آنها رعایت شده باشد.
ساخت محتوا در ورد پرس چگونه می باشد؟
برای قرار دادن محتوا و مطالب در وب سایت ورد پرس امکانات خوبی برای ما قرار داده است، که ما می توانیم با این امکانات ویرایش خوب و کاملی بر روی مطالب داشته باشم، البته ویرایش مطالب و امکانات ورد پرس در حد ساختن یک وبلاگ برای ما کافی می باشد و برای داشتن سایت با امکانات کافی و مطلوب برای طراحی سایت تجاری و طراحی سایت یک شرکت ارائه دهنده خدمات و طراحی فروشگاه های اینترنتی و همچنین طراحی سایت شرکت های آموزشی، طراحی سایت مدارس و دانشگاه ها، وب سایت هایی که امکانات گسترده داشته باشند و در طراحی سایت آنها اصول طراحی وب رعایت شده باشد و بهینه سازی سایت در آنها اعمال شده باشد، نیاز می باشد.
از این جمله امکانات که ورد پرس برای ساخت محتوا و مطالب در اختیار ما قرار می دهد عبارت است از:
- قرار دادن رمز برای مطالب
- قرار دادن آدرس جدا برای هر مطلب
- ایجاد مطالب در چند صفحه ی پشت سر هم به جای گذاشتن اسکرول برای مطالب
- آپلود کردن تصاویر و فایل های چند رسانه ای
- فرستادن مطالب در تاریخ تنظیم شده بر روی وب سایت
- گذاشتن شلک های معتبر در تایپ ها
- دسته بندی مطالب
- ابزار وبلاگ نویسی
- ابزاری برای قرار دادن محتوا در ستون ها ی کناری
- پیش نمایش پست ها
تمام اینها امکاناتی می باشد که ورد پرس به ما در ساخت محتوا در اختیار ما قرار می دهد. اگر ما دارای یک وبلاگ شخصی باشیم و قبلا یک وبلاگ برای خود راه اندازی کرده باشیم با این امکانات آشنا شده ایم.
دلایل استفاده از ورد پرس چیست؟
همانگونه که در بحث ویژگی های ورد پرس عنوان کردیم، سه ویژگی ورد پرس، انعطاف پذیری ، انتخاب قالبهای متنوع و شناخته شدن از نظر موتور های جست و جو می باشد.
اما دلایل استفاده از ورد پرس چیزی جدا از ویژگی های آن می باشد.
ورد پرس یک سیستم مدیریت محتوا می باشد، پس مهمترین دلیلی که از آن در طراحی سایت استفاده خواهد شد بحث مدیریت محتوا می باشد. امکانات مدیریتی که برای محتوا و بخش های مختلف وب سایت برای ما قرار می دهد، که با آنها در امکانات ورد پرس آشنا شدیم، ابزار مفیدی برای راه اندازی سریع و راه اندازی یک سایت ساده می باشد.
گرچه برای داشتن یک وب سایت بهینه و اصولی آنرا باید از ابتدا طراحی و طراحی سایت خود را به طراحان حرفه ای سایت بسپاریم، تا تمام اصول بهینه سازی سایت در آن رعایت شود. مثلا در طراحی فروشگاه اینترنتی هرگز نمی توانیم از cms های آماده استفاده نماییم؛ زیرا امکانات یک فروشگاه اینترنتی را هرگز نمی تواند برای ما فراهم نماید.
دلیل دیگری که از ورد پرس امروزه استفاده می شود و تاریخچه و فلسفه به وجود آمدن ورد پرس نیز برای این منظور بوده است، استفاده در وبلاگ نویسی می باشد. ورد پرس همانگونه که در تاریخچه ورد پرس عنوان کردیم، ابتدا برای ایجاد امکانات درج عکس در وبلاگ ها توسط " مت مولنوگ " ایجاد شد. پس دلیل بعدی که از این نرم افزار مدیریت محتوا استفاده می شود، در طراحی وبلاگ ها و مدیریت آنها می باشد.
ورد پرس بهتر است یا جوملا؟
ابتدا باید این مطلب را عنوان نمایم که هر دو از cms های آماده می باشند و هر دو برای یک منظور ساخته شده اند. البته جوملا از ابتدا برای وب سایت ها ایجاد شد و ورد پرس ابتدا برای مدیریت وبلاگ ها. همچنین این نکته را نیز باید بگوییم که جوملا در سال 2001 میلادی توسط برنامه نویسان استرلیایی ایجاد شد و ورد پرس در سال 2003 توسط برنامه نویسان آمریکایی. اما تمام اینها تفاوت در فلسفه ساخت آنها بوده است ولی دلیل به وجود آمدن آنها فقط یک چیز بوده و آن هم سیستمی برای مدیریت محتوا بوده است.
در طراحی سایت و در مدیریت محتوای وبلاگ ها، امروزه از هر دوی این cms های آماده استفاده می شود.
برای درک بهتر اینکه کدام یک در این امر بهتر می باشند، مثالی می زنم؛ فرض کنیم ما می خواهیم امر نقاشی را انجام دهیم. ممکن است در جایی از مداد استفاده کنیم در بعضی جا ها از خودکار و در بعضی نقاشی ها از قلمو و آبرنگ. فلسفه نقاشی کشیدن می باشد، اما هر بار از ابزار متنوعی استفاده می نماییم. فقط باید بدانیم که با کدام ابزار کار ما راحت تر می باشد و خود ما نیز می توانیم ارتباط خوبی با آن ابزار برقرار نماییم.
در کل برای طراحی سایت و داشتن سیستم مدیریت محتوای قوی بر روی آن cms های آماده مثل ورد پرس و جوملا زیاد برای کارهای حرفه ای مفید نمی باشند. فقط در طراحی های ساده و برای راه اندازی سریع وب سایت می توانیم از این ابزار استفاده کنیم، ضمنا باید توجه داشته باشیم اگر فعالیت ما در آینده گسترده تر از زمان حال پیش خواهد رفت، بهتر است از ابتدا به فکر طراحی سایت با اصول بهینه و حرفه ای باشم، تا از هزینه طراحی دوباره در آینده برای وب سایت خود جلوگیری نماییم.
یکی از انواع طراحی سایت های قالب آماده ، طراحی سایت وردپرس است. در واقع وردپرس یک cms است که به صورت آماده و رایگان عرضه می شود. این نوع طراحی سایت آسان و سریع انجام می شود و نسبت به انواع طراحی سایت که با برنامه نویسی ایجاد می شوند، نیاز به سرمایه کمتری دارند.
به طور کلی طراحی سایت با وردپرس با اینکه نیاز به هزینه کمی دارد اما نمی توان به وسیله آن یک طراحی سایت اختصاصی انجام داد. زیرا این cms ها رایگان بوده و در اختیار همه قرار دارند. از این رو افراد بسیاری می توانند از این روش برای طراحی سایت خود استفاده کنند. این نوع طراحی سایت برای افرادی که نیاز به سئو قوی ندارند و صرفا نیازمند سایتی هستند که دارای زیبایی باشد می تواند گزینه مناسبی باشد.
البته امکان شخصی سازی تا حدی در طراحی سایت وردپرس وجود دارد و گاها شما می توانید با آموزش css ، زبان css آن را تا حدی تغییر دهید. با استفاده از وردپرس می توان انواع مختلف طراحی سایت ، نظیر طراحی سایت شرکتی ، طراحی فروشگاه اینترنتی ، طراحی سایت خبری و غیره را انجام داد. برای هر یک از انواع طراحی سایت، قابل های آماده مختلفی ارائه شده است که شما قادر هستید با آپلود آنها ، بهترین قالب را برای سایت خود انتخاب کنید.
امکان اضافه کردن افزونه های مختلف نیز به این نوع طراحی سایت وجود دارد. از این رو شما می توانید امکانات زیادی را به طراحی سایت خود اضافه کنید. اما به طور کلی اگر شما قصد دارید با طراحی سایت، کسب و کار خود را توسعه ببخشید و نیاز به معرفی وب سایت خود در سطح وسیعی دارید، توصیه می شود از این نوع طراحی سایت استفاده نکنید. زیرا در این صورت شما شانس زیادی برای توسعه و بهبود سئو وبهینه سایز سایت خود نخواهید داشت. برای این منظور توصیه می شود از روش برنامه نویسی و طراحی سایت اختصاصی بهره بگیرید.
وب سایت های قابل ساختن با ورد پرس چیست؟
ورد پرس از cms های آماده ایی می باشد که بهترین و بیشترین کارایی آن ایجاد وبلاگ ها و مدیریت بهتر بر روی آنها می باشد.
اما برای ساخت موارد زیر نیز از بکار می رود:
وضیعت ورد پرس در موتور های جست و جو چیست؟
ارتباط بین ورد پرس و موتور های جست و جو ارتباط تقریبا خوبی ست. زیرا با استفاده از ورد پرس این امکان را به ما می دهد که وب سایت خود را به موتور های جست و جو معرفی نماییم. و همچنین موتور های جست و جو بتوانند وب سایت ما را شناسایی کنند.
البته جست و جو در محتوای مطالب ما توسط این موتور ها منوط به طراحی سایت با روش بهینه سازی شده سایت می باشد، اصطلاحا باید تمام موارد به سئو در وب سایت ما رعایت شده باشد.
اگر در طراحی موارد بهینه سازی سایت رعایت نشود، موتور های جست و جو در جست و جوی مطالب ما دچار مشکل خواهند شد. باید این مورد را در نظر بگیریم که وب سایت های طراحی شده توسط ورد پرس و سایر برنامه های cms آماده دارای سئو خوبی نمی باشند، پس موتور های جست و جو فقط در یافتن نام وب سایت می توانند به ما کمک نمایند و در موارد جست و جوی محتوا نمی توانند برای ما موثر باشند.
پس بهتر از به سراغ طراحی سایت با روش های بهینه سازی سایت رفته و از آنها برای طراحی سایت خود استفاده نماییم. برای آشنایی بهتر با سئو و بهینه سازی سایت ها می توانید این بخش را با کلیک در اینجا مطالعه فرمایید.
هاست ورد پرس چیست؟
برای توضیح این مطلب و رابطه ی ورد پرس با هاست، ابتدا مباحث مربوط به هاست و ورد پرس را از بخش های مربوطه مطالعه نمایید.
همانگونه که با بحث هاست آشنا شده اید، فضایی که ما در بستر اینترنت برای قرار دادن وب سایت خود، اجاره می نماییم را هاست می نامند.
حال که ما موفق به طراحی سایت و یا وبلاگ با ورد پرس شده ایم، نیاز به فضایی داریم که آن را بر روی اینترنت قرار دهیم.
اگر بخواهیم وب سایت طراحی شده را بر روی اینترنت قرار دهیم، حتما نیاز به خریدن میزبان وب یا فضای وب و یا هاست بر روی اینترنت می باشد. البته می توانیم از فضا های رایگان نیز استفاده نماییم، ولی امنیت اطلاعات وب سایت ما با استفاده از این فضاها بسیار در خطر خواهد بود، همچنین بسیاری از تبلیغاتی که توسط شرکت های ارائه دهنده ی فضای رایگان می باشند، بر روی سایت ما نمایش داده خواهد شد.
ضمنا بسیاری از سایت ها را نمی توانیم از ابتدا در این فضاهای رایگان قرار دهیم، زیرا بسیاری از کد های وب سایت ما را نمی تواند بخواند، چون ارائه دهنده گان فضاهای رایگان برای جلوگیری از تبلیغات در این فضاها، کدهای ایجاد تبلیغات، مانند اسکیریپ ها را بسته اند، و به ما اجازه ی قرار دادن آنها را در فضای رایگان وب شان نمی دهند؛ پس قطعا طراحی وب سایت ما برای قرار گیری در این فضاها به مشکل و معظل برخورد خواهد کرد.
پس بهتر است برای قرار دادن وب سایت های خود، اقدام به خریداری هاست یا میزبان وب خصوصی نماییم.
البته برای قرار دادن وبلاگ های طراحی شده با ورد پرس، این فضا های رایگان می تواند بسیار مطلوب باشد. زیرا در طراحی وبلاگ ها بسیاری از کد ها و اسکریپ ها وجود ندارد، ضمن اینکه خود ورد پرس نیز اقدام به دادن فضای رایگان برای آپلود وبلاگ های طراحی شده توسط ورد پرس را، در سایت خود کرده است.
پس ما می توانیم بعد از طراحی سایت و یا طراحی وبلاگ خود با ورد پرس، آن را در هر فضای خریداری شده و یا رایگان در بستر اینترنت قرار دهیم.
ضمنا توجه داشته باشیم بیشترین مورد استفاده ورد پرس در طراحی وبلاگ می باشد، و بهتر است در طراحی سایت از روش هایی که بهینه سازی سایت در آنها رعایت شده است، استفاده نماییم.
اسکار چیست؟
کمپانی ورد پرس در سال 2013 میلادی اقدام به انتشار ورژنی جدید از ورد پرس، برای کاربران خود نمود.
نام این ورژن را اسکار نامیدند و نام عددی این ورژن 3.6 ورد پرس بود. مهمترین مزیت ورژن اسکار، ارائه قالب جدیدی با نام قالب 2013 می باشد.
این قالب جدید دارای ظاهری متفاوت و امکاناتی جدید نسبت به قالبهای قبلی می باشد و خاصیت رسپانسیو یا واکنش پذیری در این قالب رعایت شده است. یعنی وب سایت هایی که توسط تبلت ها و یا گوشی های موبایل باز می شوند، به اندازه صفحه نمایش آن دستگاه واکنش نشان داده و قالب خود را در آن اندازه به کاربر نشان می دهند؛ این خاصیت را واکنش پذیر بودن قالب یا رسپانسیو پذیری گویند.
این قبلیت برای اولین بار در زمینه وبلاگ نویسی توسط ورد پرس ارائه شد. البته شرکت های معتبر طراحی سایت مدت ها قبل این کار را برای طراحی سایت های خود انجام دادند، و از این قابلیت در طراحی سایت های خود استفاده کرده اند. از جمله این شرکت های طراحی سایت در داخل کشور، شرکت طراحی سایت طرح و پردازش مبنا می باشد، که امروزه برای طراحی وب سایت های خود و بهینه سازی سایت ها از این قابلیت استفاده نموده است.
توسط این فناوری جدید، دیگر بهم ریختگی نمایش وب سایت ها را در گوشی های موبایل و تبلت ها، مشاهده نخواهیم کرد، و نمایش اطلاعات و محتوای سایت ما مطابق با قالب طراحی شده ما به کاربر خواهد بود.
ورد پرس نیز با اضافه کردن قالبی با این ویژگی، به سرویس وبلاگ های خود باعث به روز شدن قالب های خود شد.
ورژن اسکار ورد پرس یا همان ورژن 3.6 ورد پرس، همچنین با اضافه کردن امکانات بیشتر به بخش مدیریت وب سایت خود، سطح مدیریتی برنامه خود را نیز تقویت کرده است. البته گفته می شود در ورژن بعدی این برنامه، امکانات مدیریتی برای کنترل پنل مدیریت بیشتر نیز خواهد شد. ضمن اینکه سازنده ی ورد پرس جناب آقای " مت مولنوگ " شخصا بر پروژه بعدی و ورژن بعدی ورد پرس نظارت خواهد کرد.
چرا نباید از وردپرس برای طراحی سایت استفاده کرد؟
امروزه طراحی سایت با cms های مختلف انجام می شود. یکی از راه هایی که بسیار مورد استقبال قرار گرفته است، استفاده از وردپرس به منظور طراحی سایت است. در این بخش قصد داریم به مواردی اشاره کنیم که دلایل استفاده نکردن از وردپرس در طراحی سایت را نشان می دهند. طراحی سایت با سیستم های آماده اگرچه از نظر هزینه و سرمایه اولیه مقرون به صرفه است اما دارای معایب زیادی می باشد. البته باید توجه داشته باشید که این تفاوت هزینه در طراحی قالب اختصاصی و آماده گاها بسیار اندک است.
معایب وردپرس
طراحی سایت شما نشان دهنده هویت شما است.
طراحی سایت با cms های آماده نظیر جوملا و وردپرس اگرچه در نگاه اول تداعی گر سایت شما هستند اما با کمی جستجو در سایت کاربر به وجود نقص در وب سایت شما پی خواهد برد. همین امر موجب می شود تا اعتماد کاربر تا حد زیادی نسبت به سایت شما از بین برود و در نتیجه سایت شما را ترک خواهد کرد. از این رو بهتر است برای نشان دادن هویت خود به مشتریان از طراحی سایت اختصاصی کمک بگیرید.
محدودیت در برندسازی
استفاده از قالب های وردپرس برای طراح محدودیت ایجاد می کند. در واقع حتی اگر شما برای طراحی قالب اختصاصی هزینه صرف کنید باز هم نمی توانید مطمئن باشید که مشابه سایت شما در اینترنت وجود ندارد. گاها دیده شده که صدها سایت وردپرس مشابه یکدیگر و تنها با نام های متفاوت در اینترنت وجود دارند که این موجب می شود نتوانید در فضای اینترنتی نام و هویت مشخصی داشته باشید.
وب سایت شما بیانگر ارزش شما در فضای اینترنت است
طراحی سایت تا حد زیادی با هدف شما مرتبط است. اگر شما تنها به دنبال یک فضا در اینترنت برای وارد کردن اطلاعات خود هستید، شاید بتوانید بدون مشکل از سیستم های آماده طراحی سایت نظیر وردپرس استفاده کنید، اما اگر قصد دارید که یک سایت فروشگاهی ، شرکتی و یا شخصی رو به رشد داشته باشید، وردپرس نمی تواند پاسخگوی نیاز شما باشد زیرا دارای محدودیت ها و نقاط ضعف بسیاری است.
وردپرس از نظر امنیتی ضعیف است.
کد سیستم های رایگان به طور کامل در اینترنت وجود دارد و دسترسی به آن آسان است. علاوه بر این هر روز نیز یک روش جدید برای نفوذ در این کدها ارائه می شود. پس از آن نیز یک به روز رسانی اعلام می شود که اگر آن را انجام ندهید، احتمال هک شدن وب سایت شما بسیار افزایش پیدا خواهد کرد. در صورت هک شدن شما باید هزینه زیادی را صرف برگرداندن اطلاعات خود نمایید. علاوه بر این بخشی از مشتریان خود را از نیز از دست خواهید داد.
طراحی سایت فروشگاهی بر پایه پرستاشاپ
پرستاشاپ (PrestaShop) یکی از چندین فروشگاه ساز در جهان است که برای طراحی فروشگاه اینترنتی مورد استفاده قرار می گیرد. طراحی سایت با استفاده از پرستاشاپ نسبت به طراحی سایت با سایر فروشگاه سازهای موجود دارای طرفداران بیشتری است.
محبوبیت استفاده از پرستاشاپ به موجب سئو پیشرفته و قابلیت های گسترده و حرفه ای است که در این نرم افزار طراحی شده است. پرستا شاپ یک فروشگاه ساز منبع باز یا اصطلاحا OpenSource است که به دلیل طراحی حرفه ای توانسته در طول سال های متوالی از سال 2010 تا سال 2014 جایزه بهترین و برترین فروشگاه ساز رایگان جهان را به خود اختصاص دهد.
استفاده از پرستاشاپ به منظور طراحی سایت و راه اندازی تجارت الکترونیک در سال های اخیر در ایران نیز بسیار افزایش پیدا کرده و در حال حاضر سایت های زیادی از این نرم افزار برای راه اندازی بخش فروشگاه اینترنتی خود استفاده می کنند. علاوه بر امکانات پیشرفته و ماژول ها و ابزارک های حرفه ای، نصب این نرم افزار بر روی هاست لینوکس بسیار آسان و سریع است. بنابراین با استفاده از پرستاشاپ شما می توانید به راحتی با کمترین هزینه و در کوتاه ترین زمان ممکن صاحب یک فروشگاه اینترنتی با تمام امکانات شوید و اقدام به کسب درآمد نمایید.
در پرستاشاپ ماژول ها و ابزارک های زیادی به صورت رایگان ارائه شده اند که امکانات زیادی را طراحی سایت ارائه می کنند. از جمله این امکانات در طراحی سایت با پرستاشاپ به شرح زیر است:
• امکان تنظیم نامحدود شاخه و زیر شاخه به منظور دسته بندی محصولات در تعداد نامحدود
• قابلیت ثبت نام و عضویت در سایت و خبرنامه
• قرار دادن مشتریان در گروه های مختلف
• تنظیم تخفیف و حراجی
• امکان اعمال تخفیف برای گروه خاصی از مشتریان
• برخی از برنامه های مدیریتی
• قابلیت پرداخت وجه به روش های مختلف
• وجود بخش هایی نظیر پرفروش ترین ها، محبوب ترین ها، محصولات ویژه و غیره در طراحی سایت
• ویژگی هایی تعاملی همچون ثبت نظر، انتقادات و پیشنهادات که موجب جلب رضایتمندی مشتریان می شود.
• وجود قالب و پوسته گرافیکی با قابلیت تغییر آسان
• طراحی سایت چندزبانه
• تنظیم تعداد نامحدودی تصویر برای یک محصول با ویژگی بزرگنمایی و همچنین نامحدود خصوصیات برای محصول
• قابلیت فروش محصولاتی نظیر فایل های صوتی و متن
طراحی سایت اپن کارت
با استفاده از تکنیک زمان ثابت و پژوهش های مبتنی بر آمار می توانیم طراحی فروشگاه اینترنتی انجام دهیم که کاملا متناسب با هدف مخاطبان طراحی شده است. طراحی سایت اپن کارت بسیار عالی، مقرون به صرفه و موثر است. علاوه بر این، این نوع طراحی سایت ، ریسپانسیو است و در تمام اندازه های صفحه نمایش به خوبی نمایش داده می شود.
در واقع اپن کارت یک cms منبع باز تجارت الکترونیک است که برای کسب و کارهای کوچک که تمایل به طراحی فروشگاه اینترنتی کاربر پسند با مدیریت آسان دارند، بسیار مناسب است. به عبارتی طراحی سایت با Opencart امکان مدیریت هزاران محصول را فراهم می کند و یک سیستم بسیار قوی است.
پیشرفت طراحی سایت اپن کارت
طراحی سایت اپن کارت یک طراحی فروشگاه اینترنتی مدرن است اما با این وجود پیشرفت های زیادی در آن به وجود آمده است. به گونه ای که امکان افزودن ویژگی ها، فرمت ها، ماژول ها و افزونه های بسیاری به طراحی سایت وجود دارد. تنها به منظور استفاده و افزودن این ویژگی ها به طراحی سایت باید به دقت برنامه ریزی و عمل نمایید. تا در طراحی سایت تداخلی ایجاد نشود.
سئو در طراحی سایت اپن کارت
امر بسیار مهمی که در تمام انواع طراحی سایت حائز اهمیت است، سئو است. پس از طراحی سایت به منظور دستیابی به هدف طراحی سایت، نیاز است تا علاوه بر طراحی سایت حرفه ای، سئو سایت نیز قوی باشد تا کاربران بتوانند سایت شما را در صفحات جستجوی گوگل بیابند. در واقع بازاریابی اینترنتی و سئو راه های افزایش رتبه سایت در موتورهای جستجو هستند.
مقایسه طراحی سایت اپن کارت و پرستاشاپ
در این بخش از مقالات طراحی سایت قصد داریم طراحی سایت با اپن کارت و طراحی فروشگاه اینترنتی با پرستاشاپ را با هم مقایسه کرده و شما را در انتخاب بهترین فروشگاه ساز راهنمایی نماییم.
طراحی سایت پرستاشاپ
پرستاشاپ برنده جایزه بهترین فروشگاه ساز منبع باز است که در حال حاضر بیش از 125000 فروشگاه اینترنتی با استفاده از آن ایجاد شده است. برخی از ویژگی های این طراحی فروشگاه اینترنتی عبارتند از:
• مدیریت سایت
• سئو
• تجزیه تحلیل و گزارش
• تمرکز محلی و مالیات ها
• حمل و نقل و پرداخت
طراحی سایت اپن کارت
اپن کارت، یک پلت فرم تجارت الکترونیک رایگان برای طراحی سایت فروشگاهی است. این نوع طراحی سایت دارای ظاهر حرفه ای است. اپن کارت دارای قابلیت های زیر است.
• چند زبانه بودن طراحی سایت، چند فروشگاه و پشتیبانی از چند ارز
• بررسی محصولات و رتبه بندی
• سئو
• ابزار پشتیبان گیری و بازیابی
• گزارش فروش و خطای ورود به سیستم
به طور کلی تفاوت این دو فروشگاه ساز و استفاده از آنها در طراحی سایت در جدول زیر شرح داده شده است.
خصوصیات
|
پرستاشاپ
|
اپن کارت
|
سال انتشار
|
2007
|
2010
|
ابداع شده توسط
|
Igor Schlumberge
و Bruno Leveque
|
Daniel Kerr
|
خلاصه فناوری استفاده شده در طراحی سایت
|
PHP و MySQL
|
PHP
|
سایت های معروفی که از این پلت فرم استفاده می کنند
|
Vusion glassesPlanet SushiThe
fab shoes
|
British red
crossChristmas
ChopComputer Store
|
کشورهای پرکاربرد
|
فرانسه
اسپانیا
اندونزی
جمهوری چک
|
اندونزی
روسیه
جمهوری چک اوکراین
|
هزینه نگهداری ماهیانه
|
کم
|
کم
|
جستجوی ماهانه جهانی از طریق گوگل
(به طور میانگین)
|
حدود 165000
|
حدود90500
|
میزان سهولت نصب فروشگاه ساز
|
آسان
|
آسان
|
شخصی سازی
|
آسان
|
آسان
|
راه حل های مناسب میزبانی
|
قابلیت اشتراک گذاری
ابر
سرور مجازی
قابلیت اختصاصی
|
قابلیت اشتراک گذاری
ابر
سرور مجازی
قابلیت اختصاصی
|
پشتیبانی تطبیق PCI
|
بله
|
بله
|
مناسب برای
|
طراحی فروشگاه اینترنتی توسط صاحبان فروشگاه
|
طراحی سایت توسط صاحبان فروشگاه
|