در این مقاله 10 مورد از کارهایی را که در هنگام طراحی سایت برای کسب و کار الکترونیک خود نباید انجام دهید معرفی شده است. البته اشتباهات زیادی ممکن است در طراحی سایت رخ دهد اما اجازه دهید بر روی 10 اشتباه مهلک در طراحی سایت متمرکز شویم. از این خطاها جلوگیری کنید تا سایت شما به مراتب بهتر از رقبای شما شود.

1. غیرفعال کردن دکمه بازگشت
نویسندگان سایت های مضر، مدت ها پیش دریافتند که چگونه دکمه برگشت مرورگر را غیر فعال کنند در نتیجه زمانی که کاربر این دکمه را فشار می داد یکی از چندین اتفاق ناخواسته رخ میداد: یک تغییر مسیر فوری به موقعیت ناخواسته، ثابت ماندن مرورگر در همان مسیر به دلیل غیر فعال شدن دکمه بازگشت و یا باز شدن یک صفحه پاپ آپ.
توصیه می شود این کار را هیچ گاه در طراحی سایت خود انجام ندهید. این باعث اذیت کاربر می شود در نتیجه کاربر دیگر به سایت شما بر نمی گردد.
2. باز کردن پنجره های جدید
در گذشته استفاده از چندین قالب جدید برای به نمایش گذاشتن محتوا در هنگام کلیک کاربر در یک سایت، یک نوآوری در طراحی سایت بود. اما در حال حاضر این فقط باعث آزار بازدیدکنندگان می شود زیرا این باعث بالابردن روابط منابع سیستم، کاهش سرعت پاسخگویی کامپیوتر و به طور کلی پیچیده تجربه بازدیدکننده می شود. استفاده از این ابزار آسان است اما از آن استفاده نکنید. در مرورگرهای رایج مانند فایر فاکس اگر کسی مایل به باز کردن لینک در تب جدید باشد قادر به انجام این کار است بنابراین نیاز نیست شما از آن در طراحی سایت خود استفاده کنید.
3. عدم قرار دادن شماره تلفن و آدرس در چندین قسمت دردسترس در سایت
اگر شما یک فروشنده هستید، باید چندین راه ارتباطی برای تماس مشتریان با شما در سایت خود قرار دهید. بهترین مسیر ایجاد یک صفحه تماس با ما است. در این صفحه شما باید تمام اطلاعات تماس خود از جمله تلفن، ایمیل، آدرس، شماره همراه و فکس خود را وارد کنید. لینک تماس با ما باید در تمام صفحات وب سایت شما باشد. حتی اگر هیچکس با شما تماس نگرفت هم این اطلاعات موجب شفاف سازی فعالیت شما و اطمینان خاطر بازدیدکنندگان می شود.
4. لینک های شکسته شده
لینک های نادرست و یا بیش از حد که کلیک بر روی آنها هیچ تاثیری ندارد و یا منجر به انتقال به صفحات خطای "404" می شود، برای پیمایشگر هر سایت به مانند زهر است. سایت خود را هر هرفته بررسی کنید و مطمئن شوید که تمام لینک ها به درستی کار می کنند. یک لینک "تماس با مدیر سایت" در قسمت فوتر سایت خود قرار دهید تا بازدیدکنندگان در صورت مشاهده لینک خراب و سایر اشتباهات در سایت به شما اطلاع دهند، و این خطاها را به سرعت رفع کنید.
5. بارگذاری آهسته سرور
در سایت های حرفه ای بارگذاری آهسته سایت غیر قابل توجیه است. اما دلیل بارگزاری آهسته چیست؟ مطالعات انجام شده نشان می دهد که خریداران آنلاین به طور متوسط، 4 ثانیه برای بارگزاری سایت صبر می کنند. اگر بارگذاری سایت شما به طور قابل توجهی کندتر از این زمان باشد، سایت خود را اصلاح کنید، احتمالا تصاویر سایت شما بیش از حد بزرگ است و یا مقدمه سایت شما حاوی فلش و یا چیزهای دیگر است. بنابراین در طراحی سایت خود به سرعت بارگذاری سایت نیز دقت کنید.
6. اطلاعات منسوخ شده
اطمینان حاصل کنید که مطالب و طراحی سایت شما جدید و مطابق با نتایج روز باشد. همچنین مطمئن شوید که مطالب شما دقیق باشد و در صورت بروز مشکل فورا آن را برطرف کنید.
7. راهنمایی ضعیف
اگر سایت شما به گونه ای طراحی شده باشد که کاربر در زمان ورود نتواند اطلاعات دلخواه خود را پیدا کند و سایت شما نتواند کاربر را به موقعیت مورد نظر او هدایت کند، کاربر از سایت شما خارج خواهد شد و به سایت دیگری خواهد رفت.در بالای تمام صفحات سایت در هنگام طراحی سایت باید یک گزینه "جستجو" وجود داشته باشد تا کاربر برای هدایت از آن استفاده کند. محل قرار گرفتن "جستجو" در قسمت بالای صفحه و یا سمت چپ باید باشد در این صورت همیشه قابل مشاهده خواهد بود. در نوار بالایی سایت و یا در قسمت فوتر نیز در هنگام طراحی سایت یک نقشه سایت قرار دهید تا کاربر در یک نگاه بتواند تمام صفحات سایت شما را ببیند.
8. استفاده بیش از حد از فونت های مختلف و رنگ ها
سایت باید دارای ظاهری سازگار و یکپارچه باشد اما طراحان سایت تازه کار از هزاران رنگ و فونت در طراحی سایت خود استفاده می کنند. حداکثر از دو یا سه رنگ در هر صفحه از سایت خود استفاده کنید. هدف این است که بازدید کننده از ثبات و استحکام سایت شما مطمئن شود نه اینکه به هنرمند بودن شما پی ببرد. همچنین اطمینان حاصل کنید که فونت و رنگ هایی که شما در طراحی سایت خود به کار بردید در اکثر دستگاه ها مانند موبایل، تبلت و دسکتاپ و غیره به درستی نمایش داده می شود.
9. صفحات یتیم (Orphan page)
در طراحی سایت خود به خاطر داشته باشید که هر صفحه در سایت شما باید دارای یک لینک واضح برای دسترسی به صفحه اصلی سایت داشته باشد. اما دلیل آن چیست؟ گاها کاربران یک URL یکی از صفحه سایت شما را برای دوستان خود ارسال می کنند و ممکن است دوستان آنها بعد از بازدید آن نیاز به اطلاعات بیشتری داشته باشند بنابراین با وجود لینک صفحه اصلی می توانند به این هدف خود دست پیدا کنند. همیشه یک لینک "صفحه اصلی" در تمام صفحات خود قرار دهید و همچنین در طراحی سایت خود، لوگو را به صفحه اصلی لینک دهید این کار مشکل را به راحتی حل می کند.
10. قرار ندادن لینک شبکه های اجتماعی در سایت
اکثر کسب و کارها دارای صفحات فیس بوک، توییتر و پینترست هستند. نکته این است که شبکه های اجتماعی قهرمان ثبات هستند و کسب و کار ها با حضور داشتن در این شبکه ها از آنها سود می برند. فراموش کردن قرار دادن لینک شبکه های اجتماعی در سایت در هنگام طراحی سایت یک اشتباه بزرگ است. با انجام صحیح این کار شما ترافیک سایت خود را خیلی بیشتر افزایش خواهید داد.